Paljon olen puutarhassa  viime päivinä puuhaillut helteestä huolimatta, mutta päivittämään en ole vain kerennyt, viitsinyt, jaksanut, pystynyt.... Nyt kuitenkin jotain.

Kasvimaalle olen tehnyt istutuksia: monivuotisia ja yksivuotisia. Kasvihuoneen takana kasvaa humala ja istutin etupuolelle toisen. Kuvassa se vanhempi takapuolella :O) Eiköhän tuo nyt istutettu kasvata lähinnä juuria tänä kesänä.

IMG_5433.jpg

Kasvihuoneen sisälle on laitettu neljä tomaattia (kuvassa vasta kolme) ja basilika. Aion laittaa siihen vielä toisenkin basilikan, kun tilaa näyttää olevan.

IMG_5434.jpg

Portilla kasvoi pari kesää ruusunätkelmä, mutta tänä vuonna ei näyttänyt kasvua tapahtuvan. Tilalle laitoin vaaleanpunakukkaisen jaloritarinkannuksen ja toiselle puolelle kruunukärhön 'Markham's pink'.

IMG_5436.jpg

Kaksi avomaankurkkua sekä kolme kesäkurpitsaa istutin viikolla myös. Yhden kesäkurpitsan laitoin kompostin päälle. Katsotaan tuleeko mitään. Yhtenä kesänä unohdin sen sinne ja se pääsi pahasti kuivumaan.

IMG_5435.jpg

Kasvimaan pieni kompostikasa on raparperin takana ja jää sinne täysin piiloon kesän aikana. Oikeastaan se on jo nyt piiloutunut.

IMG_5437.jpg

Lisäksi istuttelin torilta ostettuja yrttejä: curry-yrtti, rosmariini, punainen basilika ja persiljaa.

IMG_5438.jpg

Herneille tein eilen paikkakylvöt. Meidän kasvimaalla herneiden epätasaisen itämisen syynä on viereisessä koivussa linnunpöntössä asustava orava. Se on vienyt herneet ja piilotellut niitä eri paikkoihin. Nyt on oravan piilottamat herneet alkaneet itämään on kätköt paljastuneet :O)