Nyt on sitten virallisesti kevään ensimmäiset puutarhaan liittyvät työt tehty. Kävin ostamassa Isomäen puutarhalta pistokkaita ja istutin ne eilen illalla.

IMG_9327.jpg picture by pupupossu

Lumihiutale 'Copa'. 15 kappaletta istutettu pieniin ruukkuihin taimimultaan. Saa nähdä miten tänä vuonna käy. Viime vuonna ei mennyt kovin hyvin ensimmäisillä pistokkailla. Meidän ollessa matkoilla kävi naapuri hoitamassa kissoja ja siinä samalla oli kastellut pistokkaat aivan läpimäriksi. Vahinkoja sattuu. Eikä me olla nyt lähdössä mihinkään.

Näitä pitää nyt joka päivä muistaa suihkuttaa ja jonkin ajan kuluttua latvoa, että tuuhettuisivat. Olen jo monena keväänä kasvattanut näitä lumihiutaleita pistokkaista. Koska ne ovat edullisia verrattuna valmiisiin kukkiin, vaikka niitä ei näin kotioloissa aivan yhtä tuuheiksi ja runsaiksi saa niin nopeasti kuin kasvihuoneessa. Mutta jo alkukesästä nämä ovat hyvässä kasvussa ja loppukesästä jo suuria ja rönsyileviä. Muidenkin kukkien pistokkaiden kanssa olen joka kevät tehnyt kokeiluja. En tänä vuonna. Koska koskaan en ole mitään muita saanut onnistumaan niin hyvin. Vain näitä lumihiutaleita. Mitään siemeniäkään en aio tänä vuonna kylvää esikasvatukseen. Koska nekään eivät sisätiloissa oikein tahdo muuta kuin venyä honteloiksi. Sitten vasta jos ja kun meille saadaan joskus tulevaisuudessa lasitettu kuisti.

IMG_9331.jpg picture by pupupossu