Seuraavassa melko tylsiä juttuja. Mutta esittelen ne täällä kuitenkin. Onhan niiden tekemiseen sentään aikaa jonkin verran mennyt, vaikka saumurilla tehtynä ei juuri ompelutaitoja tarvitse. No. Onhan tuolla sentään johonkin tarvinnut päärme tehdä ja kuminauhaakin kiinnittää.

Ekana kestositeitä ja liivinsuojuksia. Näiden kanssa tuli melkein paniikki. En ehtinyt ennen vauvan syntymää tehdä ja tarve näille oli kuitenkin suuri. Eivät ole kovinkaan taiten tehty eikä lopputulos silmiä hivele, mutta kyllä käytössä ovat ihan erinomaiset.

Kuva047.jpg picture by pupupossu

Liivinsuojat on tehty flanellista, froteesta ja hamppuneuloksesta. Ovat hyviä. Eikä tartu kiinni ihoon kuten kertakäyttöiset. Eikä kutita. Ja näille mä keksin hauskan jatkokäytönkin: lasinalusina synttäripippaloissa :D Etenkin sopivia maitolaseille :O)

Kuva079.jpg picture by pupupossu

Kestositeet on tehty flanellista. Vihreän flanellin mies kävi mulle ostamassa, valkoista löytyi omasta varastosta ja ruudullinen liila on miehen vanha paita. Ja kaikki näitä käyttävät tietävät, miksi ovat paljon parempia kuin kertakäyttöiset. Ei hiosta eli hengittää, ei tule ihottumaa ja haavakin paranee nopeammin. Kellä sellainen sitten on.

Joo. Huippurumia on nuo siteet. Mutta eihän niitä kukaan katsele.

Ja koska saumuri oli valmiiksi esillä saumasin vielä suuren läjän harsoja ja vaippoihin kuivaliinoja. Tylsää hommaa, mutta pakkohan sekin oli tehdä.

Kivempaa oli sitten näiden XS-kokoisten kestovaippojen ompelu. Kaavana sama kestovaippayhdistyksen kurssilta saatu, mutta hiukan pienennetty eli kavennettu malli. Toisessa materiaalina samaa flanellia kun äidin siteissä ja toisessa sisällä flanelli, ulkona collegeneulos.

Kuva086.jpg picture by pupupossu

On nämä kyllä aika söpöjä :O)

Kuva085.jpg picture by pupupossu

Ympärysmitta näyttää näissä olevan ihan ok, mutta tuo jalka on vauvalla vielä niin kapea, että katsotaan nyt fuskaako sieltä jotain. Tänään kuitenkin on nyt vihdoin ekaa kertaa kestovaippa pojalla kokeilussa. Kohta tarkistetaan onko toiminut vai onko tullut lahkeesta tavarat ulos.

Sitten vielä yksi mestarillinen ompelutyön näyte. Kapaloliina. Huimaa taitoa vaativa reunojen päärmäys. Materiaalina puuvillaflanelli. Mies kävi ostamassa tämän kankaan kun oltiin vauvan kanssa kotiuduttu. Pyysin tuomaan noin metrin flanellia. Mies tuli kotiin ja sanoi, että flanellia ei löytynyt, mutta kelpaako puuvillaflanelli :D Tämä naurattaa kaikkia käsityönharrastajia, varsinkin ompelutaitoisia. Muita ei naurata yhtään. Miestä ei ainakaan.

Eli meillä vauva kapaloidaan. Aina se ei toimi ja kapalokin välillä purkautuu. Tarvitaan kai vielä vähän harjoittelua. Siihen on avuksi lahjaksi saatu Pieni kapalokirja. Siinä on kyllä paljon hyviä neuvoja. Opetellaan.

Tässä esimerkki purkautuneesta kapalosta.

Kuva088.jpg picture by pupupossu