Ei omalle isälle, vaan Toivon isälle, jota blogissa mieheksi kutsun. Vaikka joskus tuntuukin siltä, että minulla on täällä kaksi poikaa.

isnpivneuleet.jpg picture by pupupossu

Isänpäivälahjaksi mies sai lapaset ja pipon. Ettei kukaan nyt erehtyisi luulemaan, että olen viime päivinä kuluttanut aikaani vain neulomiseen, niin neulesetti valmistui ajassa 15.9. - 6.11. Pipo syyskuussa, eka lapanen lokakuussa ja toka lapanen marraskuussa.

ruskeapipo.jpg picture by pupupossu

Pipo

Lanka: Drops Merino. 100% merino. Reunus Seitsemän Veljestä. Kulutus 70 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: 2o, 2n 17 cm. Kavennukset joka 3. krs, ensin nurjat, sitten oikeat. Lopuksi 3 krs 2o yhteen ja päättelyt.

Mitäpä tästä. Yksi ehkä tylsimmistä töistä tehdä on ribbipipo. Mutta kun tuo mies ei noista palmikoista oikein perusta. Saati sitten pitsineuleesta. Yksinkertainen on parasta. Dropsin Merino on ihanaa pehmeää lankaa neuloa.

fabellapaset.jpg picture by pupupossu

Lapaset

Lanka: Fabel. 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 60 g.

Puikot no 2,5.

Ohje: Perustavislapanen melkein mittojen mukaan.

Näissä tylsyyteen auttoi raidallinen lanka. Silti haukotus tuli monta kertaa ja jopa nukahdus kesken neulomisen. Sormikkaat olisin halunnut tehdä, mutta ei ollut mitään mistä ottaa mittoja. Ja sovittaa ei voinut kun tulivat lahjaksi. Jospa ensi talvena mies saisi sormikkaat. Ja jos oli tuo edellinen Merino ihanaa neulottavaa, niin kyllä oli Fabelkin. Miten se on mahdollista, että lanka jossa on samat prosentit samoja ainesosia on niin erilaista eri merkkisillä langoilla. Ei ymmärrä.

Isänpäivä on sujunut laiskotellen tähän saakka. Aamulla leivoin Toivon kanssa kakun. Nykyään aina vatkataan yhdessä lattialla. Mies on juuri nyt viettämässä isänpäivää autotallia siivoten. Kun sieltä tulee, laittaa varmaan meille nuhanenille ruokaa :D

IMG_0323.jpg picture by pupupossu