Mies oli pari viikkoa lomalla ja eilen viimeisenä lomapäivänä minä kunnostauduin kunnolla kiukuttelemalla. Mököttämisen takia en voinut tehdä muuta kuin mököttää ja neuloa sohvan  nurkassa ja sain valmiiksi sukat. Se oli sentään hyvä. Ja päivä kuitenkin päättyi kivasti kun käytiin Toivon kummilla synttärikahvilla. Ettei sentään pelkkää mökötystä ollut.

Tänään sitten yritetään totutella normiarkeen. Verikokeissa käynti ei nyt ihan jokapäiväistä, mutta jokatoinenviikkoista kuitenkin, ulkoilu, ruokailu, ystävän piipahtaminen, kerho, leikkiä, askartelua. Aika tavallista.

Sain neulottua kerällisen lankaa loppuun eilen: sukiksi ja vähän muuksikin.

Sukat

Lanka: Regia Tweed Trend. 70% villa, 25% polyamidi, 5% viskoosi. Kulutus 100g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Novita Sukkalehti, malli r.

Helppo malli ja ehkä vähän tylsäkin, kun ei ainakaan minua motivoinut mihinkään vauhdin hurmaan neulomisessa. Eikä ole edes kovin kummoisen näköinen. Lanka oli kyllä mukavaa neulottavaa ja hurjan pehmeää, johtuikohan tuosta viskoosista.

Olen nyt tehnyt muutamat puolipitkät sukat - kuten nämä - ajatuksella, että sukkaa näkyy vähän maihareista. Enää puuttuu ne sopivan mittaiset maiharit. Kun varrettomista näkyy koko sukka ja pitkävartisista ei mitään. Mutta ensin pitäisi saada pohjalliset hankittua. Miten se onkin niin hankalaa. Onneksi on maksusitoumuksessa vielä aikaa vuoden loppuun asti. Että jos ensi talveksi. Ehtisi siihen mennessä tehdä vielä yhdet sukatkin.

Helunan pusero

Lanka: Regia Tweed Trend. Kulutus 10 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Mittojen mukaan Helunalle.

Tyyne sai jouluna tämän 'otuksen'. Jonka Toivo omi itselleen ja nimesi Helunaksi. Se on kuulemma Toivon paras lelu ja ihanin unikaveri. Vaikka ikinä en ole sitä unikaverina nähnyt. Ja koska sille puseroa pyydettiin, sen myös tein. Ja tuosta samasta langasta kun se oli sopivasti esillä.

Sukat lapselle

Lanka: Regia Tweed Trend. Kulutus 40 g.

Puikot no 3,25.

Ohje: Perussukka, 40 silmukkaa, koko 5-vuotiaalle.

Tein tarkoituksella isot, että olisivat sopivat Toivolle ensi talvena. Koska näitä nyt sopivia on jo muutamat. Lanka riitti näihin sukkiin juuri. Jouduin päättelemään toisen sukan alun, että sain siitä pätkän solmittua tuohon loppuun jotta sain viimeisen kavennuskerroksen tehtyä kunnolla. Eli aika tiukoille meni. Mutta tulipahan kerrankin kulutettua lanka kunnolla loppuun.

Vaikka on täällä yksi isoäidinneulepeittoprojekti, jonne tuon jämän olisi saanut upotettua.

Taidan jättää peitonvirkkauksen kesäksi, kun on nyt muutama muu juttu, jonka haluan tehdä ensin. Niistä eka on tämä ikuisuusvillatakki. Jota tein taas viime viikolla neuletapaamisessa. Ja tein sitä ennen neuletapaamisessa. Ja sitä ennen. Ja jota teen ehkä seuraavassakin. Alkaa olla jo noloa raahata aina tätä samaa kesken olevaa takkia mukana. Ainakin se tulee tutuksi kaikille Lahden seudulla neuloville. Viimeksi sain kahden tunnin aikana pääteltyä helman ja poimittua kauluksen silmukat eli hitaasti etenee. Vähän lupailin, että huhtikuun tapaamisessa tuo olisi jo päällä. Pitää kai sitten myös neuloa sitä kaulusta kun ne silmukatkin on jo poimittu. Ei se tuolla korissa itsekseen valmistu.