Koko lauantai meni pihalla. Päivä oli lämmin. Illalla tuli jo nenään tippa. Ja paljon sain tehtyä. Siirsin töyhtöangervot uuteen paikkaan - parempaan. Siirsin myös kolme tuijaa, jotka olivat olleet väliaikaispaikassa jo kolme vuotta. Samoin syksyllä edullisesti ostetut kolme isabellasyreeniä pääsi kasvimaalta pois lehtikompostikasan näköesteeksi.

IMG_4983.jpg

Kuvan kiven edestä kaadettiin pieni huonosti kasvava lehmus ja kannon ympärille on tarkoitus kaivaa penkkiä vuorenkilvelle ja viitapihlaja-angervolle. Kaivuuhomma meinaa vaan olla mulle tällä hetkellä turhan raskasta, joten teen sitä pienissä erissä kerrallaan. Paitsi, että lauantaina innostuin kaivamaan ehkä vähän liikaa.

Istutuksia en kastellut koska vettä oli tullut pari päivää reippaasti ja maa oli märkää. Vajan katolta tuleva sadevesi kerätään saaviin ja isoon rautapataan.

IMG_4976.jpg

Näiden raskaiden kaivuuhommien lisäksi laitoin illalla sipulit ja punasipulit maahan ja harson päälle. Toiset sanovat, että on liian aikaista, mutta mun isä sanoi, että ihan hyvä aika. Isä on ollut puutarhurina yli 50 vuotta ja viljellyt koko ajan sipuleita, joten eiköhän luoteta siihen, että on oikeassa :O)

IMG_4978.jpg

Laitoin myös muutamia pihakoristeita paikoilleen. Lyhtyjä. Nämä kyllä tästä vielä varmaan saattavat siirtyä toisaalle.

IMG_4985.jpg

Penkki kasvimaan kasvun ihailemista varten.

IMG_4977.jpg

Ruukkuun keräsin käpyjä. Nämä toimivat sitten kesän ajan ilmapuntarina.

IMG_4979.jpg

Poistin viimeiset aurinkosuojat havujen ympäriltä. Kaikki näyttivät ihan hyväkuntoisilta.

IMG_4984.jpg

Puutarhassa kukkii tällä hetkellä sinivuokot ja kevätesikko. Krookukset alkavat jo lakastumaan. Siis mitään uutta ei ole nyt kukassa. Mutta monet kasvit ovat hyvällä alulla ja silmut puhkeamassa. Ruusujuuri on yksi niistä.

IMG_4981.jpg