Niin kauniita ja aurinkoisia päiviä ja niin kivoja sadepäiviä. Puutarhassa saa olla ihan urakalla. Runsaiden sateiden ansiosta on tosi rehevää. Vaikka tämä piha on rehevä kuivinakin kesinä - kiitos paksun savikerroksen ja entisen peltomaan. Pihalla on puomeja siellä täällä estämässä lasten juoksemisen suoraan etupihalla olevaan kuoppaan, koska ihan pelkkää viidakkoa ei piha ole, vaan jossain on pieniä polkujakin.

7485185194_6ffef0a079.jpg

Pihamökin pohjoisseinustalle olen laittanut pari kuormallista soraa ja puolikkaita betonilaattoja. Nyt ei seinä enää likaannu niin kovasti sateella eikä  hiekka kulkeudu joka paikkaan. Tykkään kovasti.

7485185582_a39af694be.jpg

Pihamökki on toiminut alkukesän maalarin pajana. Viimeisin maalaamani huonekalu seisoi siinä pari viikkoa ja odotti,  että pääsisi takaisin paikoilleen. Siirtämisestä teki hankalan laajennustyömaan kuoppa, jonka ansiosta ainoa ovi, mistä senkki mahtui on melkein puolentoista metrin korkeudella maasta. Tarpeeksi usein asiasta mainittuani, insinööri keksi vihdoin keinon ja senkki saatiin pihamökistä pois ja omalle paikalleen. Nyt on mökki jälleen oikeassa käytössään. Yksi tai kaksi tuolia siellä vielä maalataan ja jos kirpparilta löytyy sopiva yöpöytä tai pari niin ne, mutta pienet maalaustyöt sujuvat siinä sivussa. Jäljellä olevat suuret maalaustyöt on sen verran suuria, että ne teen ulkosalla.

7485185580_d2500ed155.jpg

Koska nautin kovasti kaikenlaisesta pihapuuhasta, eikä rehevissä kasvustoissa rikkaruohoja juuri kitkettäväksi asti ole, on pitänyt kehitellä kaikenlaista pientä.

Leikkimökin ympäristöineen piti olla jo valmis, mutta koska ollaan jouduttu siirtämään tupaantuliaisia, ehdin tehdä vielä vähän istutuksia tuohon oikealle seinustalle. Etureunaan ja taakse tulee mökiltä kaivettuja harjaneilikoita, väliin tiiliä. Istutukset sen takia, että saan tuohon ikkunan alle hyllyn. Sitä ei ole voinut siihen aiemmin laittaa, etteivät lapset juokse päin. Istutukset varmaan jonkin verran estävät törmäämisiä. Hyllylevyn teen itse tai jos löydän kirpparilta kiipeilyn kestävän hyllyn, niin sekin käy. Sadevesikouru on myös vielä asentamatta - saavi sitä jo odottaa.

7485199516_2e40c7a08e.jpg

Pihatyömaa numero 2 on kannon ympärillä olevan istutusalueen suurentaminen. Että saisi tuolta reunasta jossain välissä kokonaan pois nurmikon. Rumalle ojanreunalle pitäisi keksiä jotain, vielä en tiedä mitä. Tähän on tulossa ainakin laajennustyömaan tieltä sivuun siirrettyjä peittokurjenpolvia.

Istutusalueen lisäksi tuohon on tulossa pieni laatoitettu alue. Laattoja on ostettu jo 16 - eiköhän sillä alkuun pääse. Tähän taloon muuttaessa saatiin kaupan päälle kolme huonekalua:  yksi lastulevyinen vaatekaappi, joka on jo aikapäiviä sitten toimitettu kierrätyskeskuksen puulavalle ja kaksi vihreää puista penkkiä. Ne laitettiin vajaan, josta siirrettiin tänä keväänä pihalle. Ja tuossa ne on niin hyvät, että päätettiin jättää siihen. Laatoitus vain alle ja penkit uuteen maaliin. Vaaleanpunaista, pinkkiä vai harmaata? Mietitään.

7485204786_a26a6a6041.jpg

Viimeisin aloitettu puuha on eilinen terassin ja kaiteiden öljykäsittely. Valinta oli vaikea harmaan ja mustan välillä, mutta lopulta päädyin harmaaseen. Koska sen voi helpommin peittää mustalla, jos ei näytä kivalta. Mutta näyttäähän se. Harmillisesti yksi purkki ei riittänyt koko terassiin, vaan kolme lautaa jäi käsittelemättä. Uusi purkki odottaa jo kuistilla - mietittäväksi jää vain mihin sen lopun käyttäisi. Tänään siirrän kalusteet terassille takaisin ja uuden päivänvarjon myös, loput kolme lautaa öljyän huomenna tai illalla jos on kuivaa.

7485185566_7368038604.jpg

Terassin vieressä oleva vesiallas istutuksineen on työmaa numero 5. Istutukset on laitettu vasta, mutta en ole tyytyväinen. Samoin altaan jeesusteippipaikat loistavat toiselle puolelle pihaa rumasti. En oikein tiedä mitä tekisin. Istutukset on helpompi juttu, mutta se allas. Uusi muovi on kallis ja hankala laittaa, mutta paikat on rumat. Tämän korjaaminen jääköön toistaiseksi mietintään.

Kuva on toisesta altaasta, joka on kiva ja ehjä. Tuosta korjattavasta ei kehtaa edes kuvaa ottaa.

7485185362_fbb22f329b.jpg

Minun tekemien puuhien lisäksi pihalla tapahtuu kukkimista.

Mårbacka vihdoinkin. Pieni se on, mutta kaunis.

Viime keväänä ostin saniaisen, jonka ei välttämättä pitänyt selvitä meidän pihassa. Mutta niin Imbricatum nousi kuitenkin mullasta. Tässä kohdassa on yli metrin hiekkakerros ja päällä talvella paljon lunta, ne varmaan auttoivat saniaista selviytymään viime talvesta.

Keltaheisiangervo ja koivuangervo kukkivat nyt runsaasti melkein samanlaisin kukin.

Kaksi vuotta sitten istutetut kurjenpolvet ovat nyt kauniita. Osa on jo kukkinut, nyt kukassa ainakin Espresso, Wargrave pink ja Biokovo.

Ensimmäiset pionit avaavat kukkiaan. Ensimmäisenä ehti Sarah Bernhard.

7485197680_07ca4ec129.jpg

7485201552_c30b7e92bc.jpg

7485202730_fd2b78352f.jpg

7485205978_f073c61434.jpg

7485185576_b5ffedb995.jpg