Lokakuun puolella ompelin Toivon huoneeseen vähän uusia juttuja: päiväpeitteen, tyynynpäällisen ja tuoliin pehmusteen. Ei mitään monimutkaista, mutta tuli ihan hauskan näköistä.

Minä en erityisemmin pidä hauskoista ja iloisista ja värikkäistä lastenkankaista. Muumit on ihan kivoja, mutta kaikki muut vastaan tulleet kankaat ovat tähän mennessä jääneet kauppaan. Ja jäävätkin niin kauan kun minä saan ne valita.

Tämä hämähäkkikangas olikin hiukan poikkeavan väristä. Ja koska kankaan värit olivat ihan muuta kuin hempeitä sävyjä ja kangas oli vielä edullistakin niin ihan pakkohan sitä oli ostaa. Kangas on Eurokankaasta, 100% puuvillaa ja nimeltään 'Incy'. Verhoiksi se on turhan paksua, mutta minun tarpeisiin oikein sopivaa.

Päiväpeitteen toinen puoli on ruskea ja toinen vihreä. Voi sitten kääntää sen mukaan kumpi väri on mieluisampi.

Tuolin pehmusteen ompelin pussiksi ja työnsin vanhan pehmusteen sinne sisälle. Jos joskus haluaa takaisin sen ruudullisen niin tämän sisältä sen voi kaivaa. Jos muistaa, että se on siellä.

Kangasta tuli silloin joskus hamstrattua sen verran paljon, että sitä taisi vielä muutama metri jäädä jäljellekin. Ehkä niillekin metreille vielä käyttöä löytyy, vaikka pieni huone ei juuri muita tekstiilejä enää kaipaa.

Toivo sai myös jälleen uuden pitkähihaisen puseron. Se on tehty minun vanhasta puuvillatrikoopaidasta. Kyllä siinä seassa jotain muutakin kuitua on, mutta koska lappu oli taas leikattu pois en nyt tiedä mitä. Tähän laitoin olkapäille nepparit, vaikka kaula-aukosta tulikin melkoisen iso eikä neppareita olisi tarvinnut. Valkoiset pallon on painettu puseroon kangasvärillä perunaa muottina käyttäen.

***

Meidän tämän viikon ohjelmaa on sekoittanut Toivon nuha ja tauti. Vähän aikaa se vain kesti, mutta sotki kovasti suunnitelmia ja menoja eli ollaan vietetty aikaa kotosalla. Jäi käymättä kaupungissa ja äidillä, jäi näkemättä yksi ystävä, mutta toinen kuitenkin uskalsi tulla meille kahville pienestä potilaasta huolimatta. Ja saihan tässä yhtenä päivänä nauttia sellaisesta ylellisyydestä, että nukuttiin ihan puoli kymmeneen saakka. Viime aikoina (lue kuukausina) kun nuo herätykset ovat olleet aamukuuden ja jopa viidenkin luokkaa.

Tampereen messuille olen lähdössä lauantaina. Silloin sinne on oikein järjestetty bussikuljetus meidän suunnalta ja olen varannut paikan jo hyvissä ajoin :O)