Junalla

Tehtiin junaretki Helsinkiin. Toivolle oli sellainen luvattu tänä kesänä ja kesä alkaa olla kohta takana. Aika viime tippaan jäi. Toivolle junamatka oli toinen, Tyynelle eka. Enkä minäkään kovin usein junalla matkusta. Laskin, että viimeisen kymmenen vuoden sisällä tämä oli kolmas kerta. Ja ne edelliset kaksi matkaa on tehty Euroopassa, joten VR ei ole kovin tuttu juttu.

Ainakin sen sai todeta, että nyt kun rautateillä on noita lipunmyyntisekoiluja, ei kannata ostaa lippua ennakkoon - tulee edullisemmaksi. Kun jätti lippuoston junaan, pääsi matkustamaan maksutta. Edellisestä junapummilla matkustamisesta on kulunut vieläkin enemmän kuin kymmenen vuotta - melkein kolmekymmentä.

Junamatkat sujuivat joutuisasti eväitä syöden ja isoäidin neliöitä virkaten.

Perillä ohjelmana oli vain aurinkoisessa ilmassa kaupungilla patsastelu. Lapsille ostettiin pienet tuliaiset ja minulle myös. Ukko ja akka meidän tulevan vessan oveen. Toistaiseksi ne ovat tuvan eksoottisella seinällä, jolta on tapetit revitty osittain pois.

Aivan mahtava yllätys oli Helsingin Tuomiokirkon portaille levitetyt tilkkupeitot. Marttojen hyväntekeväisyyspeitot peittivät portaat ja monta rullakkoa näytti peittoja jäävän myös yli. Oli kiva osua ihan vahingossa näkemään näin hauska tempaus ihan livenä.

Bussilla

Perinteinen maanantain bussimatka Lahteen. Sen olen tehnyt joka maanantai sen jälkeen yhdessä Tyynen kanssa, kun ollaan ensin saatettu Toivo päiväkerhoon. Eka kerta oli tänä vuonna kun en päässyt istumaan enkä saanut rattaita kovin turvalliseen paikkaan bussissa - vaikkei mikään ruuhkabussi ollutkaan. En nyt sen enempää nillitä, mutta nuoriso on aina tehnyt tilaa kun olen mennyt bussiin vaunujen kanssa. Tämä ei niin nuoriso vain levittäytyi kasseineen ja laukkuineen kun näkivät minut ja vaunut.

Lahdesa kävin ostamassa kudetta virkattua mattoa varten. Sekä pesupähkinöitä. Nyt saa taas puhtaita vaatteita.

Henkilöautolla

Retki sairaalaan. Siellä oli verikoetta, röntgeniä ja sairaahoitajan, fysioterapeutin sekä kirurgin haastattelua. Sen jälkeen pakkasin lapset istuimiin ja lähdettiin ostoksille ja kahville. Kukkakaupasta kukka ja ruukku. Sekatavarakaupasta purkki ja lapsille kynät sekä värityskirjat.

Isoäidin neliöitä valmistui myös sairaalassa. Nyt on valmiina jotain 14. Enää tarvin 56.