Kiitos paljon kommenteista. Takki ja tuoli. Sisilisko on tosiaan tällä hetkellä aika kova juttu. Kun puutarhalehdessä oli sellaisen kuva. Ihan sattumaa oli tuo takin kangas. Toivottavasti nähdään ensi kesänä ihan oikea sisilisko.

Meillä oli suuri kenkienlajittelupäivä. Sain vihdoin pestyä ja kuivatettua kaikki saadut lasten kengät ja leväytettiin ne kaikki lattialle tarkastettavaksi. Toivolle on riittävästi kenkiä ja saappaita ensi kesäksi ja talveksi ja varmaan vielä seuraavaksikin kesäksi ja talveksi. Mutta Tyyne. Suuresta kenkämäärästä huolimatta ei ainoitakaan sopivia ensi kesäksi - kaikki liian isoja. Ostoslistalle oli pakko lisätä kengät ja saappaat kokoa mini. No, ainakin voi ostaa ihan tyttökenkiä.

Tyyne on vihdoin aloittanut ruokailemaan itse lusikalla. Kauan se kestikin kun tyttö vain piteli lusikkaa kädessä tyhjän panttina kun toiset syöttivät. Minä tosin annan Tyynen syödä paljon sormin sillä olen melko laiska lusikalla syöttäjä. Tyyne on syönyt aina hyvin. Yleensä kaikki kelpaa, vaikka joinain päivinä ei kelpaa mikään. Ja vääränlainen ruoka saa melkoisia tunteita aikaan. Kuten myös oikeanlainen.

Tiistaina käytiin kerhossa ja siellä oli vuorossa valokuvausta. Jännää nähdä miten sisaruskuva onnistui - pysyivätkö lapset yhtään yhtäaikaa paikoillaan. Ainakin eri aikaa pysyivät. Ja ainakin Toivo.

Olen ostanut ja laittanut multaan lumihiutaleen ja pelargonian pistokkaita. Niiden lisäksi keräsin tänään hyötöön omenapuun ja villiviinin oksia.

Ystävä poikkesi tänään teelle ja saatiin tuliaisia - teetä ja hilloa. Hoidettiin postit ja taimet matkan ajan. Hienot kiitokset noin vaatimattomasta työstä. Ja näiden lisäksi on luvassa vielä paprikan taimiakin.

Olen saanut neuleita valmiiksi, päättelyt puuttuvat. Ja vaikka lupasin, etten aloita mitään uutta ennen kuin jotain vanhaa on valmiina - ei oikein lupaus pitänyt. Aloitin polvisukkia vaikka niitäkin on kolmet kesken ennestään. Ehkä niistä edes yhdet valmistuvat tämän vuoden puolella.

Ommellen sain valmiiksi mekkosen tai essun vai mikä tämä nyt on. Kankaan leikkasin jo viime keväänä ja olin jossain välissä vähän ommellutkin. Valmiiksi ompeleminen ei kovin kauan aikaa vienyt. Helppo malli.

Kangas Eurokankaasta pari vuotta sitten ostettu ja kaava kirjasta Ihanat mekot ja tunikat. Kuvaaminen yksin ei ollut helppoa, mutta mekko on sen mallinen, ettei siitä saa kunnon kuvaa muuten kuin päällä. Melkein kahteen vuoteen en ole ommellut itselle mekkoja ja se on pitkä väli. Tästä tuli tosi hyvä mieli, vaikka se melkoinen kaapu onkin. Tuo yläosa on kiva. Tulee varmasti käyttöön.

Tänään menen illalla kurssille. Ja huomenna ja ylihuomenna ja vielä lauantaina päivällä. Melkoisesti harrastuksia. Onneksi tällaisia viikkoja on melko harvoin.