Jatkoin eilen illalla perintölakanoiden hyödyntämistä ja aloitin tekemään niistä pieniä verhoja. Verhot olisivat varmaan valmistuneet jo illalla, mutta tuli kutsu Arjalle ja Ollille glögille. (Pelattiin Rummikubia, enkä pärjännyt siinäkään. Mutta hauska peli se oli, en ollut koskaan aiemmin pelannut, sen voisi vaikka hankkia kotiin!) Jatkoin siis tänään ompelut loppuun.

Verhoihin on ommeltu lakanoiden pitsejä ja nimikointeja ja kirjailin toiseen verhoon myös omat nimikirjaimet, jotta jäisi myös tästä tekijästä joku jälki muistoksi. Siis muutakin kuin vinot ompeleet :) Hiukka hankalaa oli ommella ja etenkin saada suoraa, kun osa pitseistä oli pahasti venähtäneitä toiseen suuntaan. Muutenkin näistä tuli reunasta aika jöpökät kun kapeisiin verhoihin tuli paksut käänteet. Ehkä jotkut painot verhojen alakäänteissä  vähän tasoittaisivat vinoutta ja jäykkyyttä. Sidoin verhot pitsinauhalla kiinni, joten pieni vinous ei nyt näy. Verhojen yläreunoihin ompelin pitsinauhat lenkeiksi, josta ne pujotettiin verhotankoon. Nämä verhot sopivat paikkaansa oikein hyvin ja ovat siinä muistona menneistä ajoista.

Kääk!! Eihän tästä kuvasta saa mitään selvää!! Laitan tuohon vähän yksityiskohtaa jos siitä vähän paremmin näkisi tuota ideaa. 

Tuossa ylemmässä kuvassa näkyy joten kuten  myös mun tekemä kattokyntelikkö, jonka materiaalina olen käyttänyt rautalankaa ja peilinpalasia. Ja verhojen välissä on miehen mummon tekemä valkokirjottu pyyheliinapeite. Kuvassa näkyy vain jotain valkoista, mutta se on aivan upea. Kyllä ennen osattiin ja tehtiin huolella! Niin nuo kaikki lakanapitsit on myös itsevirkattuja eli arvokkaat verhot mulla on nyt ikkunassa :)

Ja vielä yksi kysymys. Tietääkö joku miten ajan saatossa kellastuneet lakanat saa taas valkoisiksi? En ole jaksanut tätä tietoa nyt mistään etsiä ja hätähousuna oli verhot saatava heti ikkunaan vaikka pientä kellastumista oli muutamassa kohdassa. Keväällä kuitenkin pesen nämä niin voisin samalla myös valkaista. Siis valkaisuainetta en mielelläni käytä, mutta jos on olemassa joku muu niksi niin kiitos tiedosta etukäteen!