Tyyne. Puoli vuotta jo. Nyyh. Vauva-aika menee aivan liian nopeasti.

hattutyyne.jpg

Tyyne oppi muutama viikko sitten ryömimään. Ei kuitenkaan ryömi, ellei ole jotain oikein kiinnostavaa tavoiteltavaa. Vauvan lelut eivät sitä ole. Tai muutkaan lelut. Kaikki lehdet ja kirjat on. Paperi - nam nam.

tyynehaukkaaautoa.jpg

Konttausasento on kovasti harjoittelun alla, samoin istumaan meno. Tuettuna istuu lyhyitä aikoja.

Tyynen päässä on ollut paljon karstaa. Koska Toivolla ei sitä ollut, eikä meidän vauvanpääkarstatietämys ollut kovin kummoinen, ollaan odotettu sen lähtevän itsekseen. Mutta eipä lähde. Öljytä pitää ennen pesua ja sitten varovasti raaputtaa. Hankalaa on se öljyn laittaminen päänahkaan, kun on noita hiuksia. Mutta komean mohikaanin öljyllä kyllä saa. Ja karstakin lähtee.

tyynenmohikaani.jpg

tyyne.jpg

Kiinteää ruokailua on pikku hiljaa aloiteltu. Riisipuuroa, banaania, mangoa. Ei vielä muuta. Olen ollut vähän laiska tuon muun ruoan antamisen kanssa.  Hyvin nuo vähätkin lajit on otettu vastaan. Ja kaikki ruokailu tapahtuu jo syöttötuolissa. Se on ihan paras paikka, vaikkei siinä vielä voi kovin pitkää aikaa olla.

tyynevalmistautuuruokailuun.jpg

Tämän päivän puolivuotisneuvolassa saadut mitat: 8220 g, 68 cm. Rokotteita saatiin kaikki. Tyyne omansa, minulle ja Toivolle vesirokko ja miehenkin rokotuskortista löydettiin ensi maaliskuussa vanhaksi menevä jäykkäkouristus. Eli piikki sinnekin.