Maanantaina ehdin vielä prinessaretkeltä Korialle neuletapaamiseen. Ehdin kotona käväistä siinä välissä viiden minuutin verran. Kokopäiväretkipäivän jälkeen täytyi pari päivää lepäillä kotona. Eilen jaksoi taas liikkua pihaa pidemmälle. Kävin Tyynen kanssa tapaamassa Tyynen ikäkaveria. Ensimmäistä. Oli ihana ilta. Vauvat saivat vapaasti kuolata ja työntää kaiken suuhun ja minä pääsin puhumaan pitkästä aikaan vauvankakkajuttuja :)

Huomenna kahville minun kummitädin luokse ja varmaan sen jälkeen hautuumaakierros. Sunnuntaina suuntana on jälleen Lahti ja Kätevä & Tekevä -messut. 

Valmistuneista neuloksista - joita on ihme kyllä useita - tarjolla tänään Tyynelle neulottu Mekko Mekkonen. Kuvaaminen oli haaste. Sisätiloissa harmaalla säällä liikkuva tyttö. Ei ihan helpointa. Noin sadasta kuvasta sentään muutama melkein käyttökeloinen löytyy. Käykää katsomassa viimeisestä Modasta kunnollinen kuva.

mekkomekkonen3.jpg picture by pupupossu

Mekko Mekkonen

Lanka: Teetee Elegant kaksinkertaisena. 70% kampavilla, 30% tussahsilkki kera jojoban, aloeveran ja vitamiini een. Kulutus 160 g.

Puikot no 3,5, koukku no 3.

Ohje: Tinja-Nella -mekko, Moda 10/2010.

mekkomekkonen2.jpg

mekkomekkonen5.jpg

mekkomekkonen1.jpg

mekkomekkonen6.jpg

mekkomekkonen4.jpg

Lanka oli mukavaa neulottavaa. Mutta se keriminen käsin oli työlästä. Sain kahden vyyhdin kerimiseen tuhraantumaan kolme iltaa. Lopuissa sain kerimispalvelua avuksi.

Neulominen ei oikein aluksi tuntunut edistyvän ollenkaan. Ne helman olikosenyt 390 silmukkaa pitivät siitä huolen. Mutta jossain vaiheessa kun silmukat olivat vähentyneet mekko valmistui melkein itsekseen. Mallineule oli helppo ja sen oppi jo mallitilkun tekemisen jälkeen eli ohjetta ei tarvinnut tuijottaa tätä neuloessa. 

Mekko on tehty 1-vuotiaan kokoiseksi, mutta ihan sopivalta se näyttää jo nyt. Vaikka konttaavalla vauvalla mekko ei olekaan se paras puku. Toisaalta käyttöaika on varsin pitkä, sillä Toivo halusi myös sovittaa mekkoa ja koska neule venyy, se näytti kolmevuotiaankin päällä vielä melko järkevältä tunikalta.

mekkomekkonen8.jpg

Tämä valmistui melkoisen hitaasti, mutta kyllä on kaiken vaivannäön arvoinen. Se on minusta ihana. Tykkään kovasti. Ja Tyynekin luultavasti tykkää - kovasti se ainakin mekolle jo kuolasi.

mekkomekkonen7.jpg