Kaikessa joulutohinassa unohdin aamulla koko kalenterin ja taidankin jättää nämä viimeiset luukut avaamatta.

Eilen joulusiivottiin eli tampattiin matot ja pestiin lattiat ja vähän pyyhittiin pölyjäkin. Tänä vuonna ei saatu mattoja ja tyynyjä hangelle, koska lunta löytyy vain pieni kökkönen leikkimökin vierestä. Siitä missä oli jättilumiukko. Tuotiin viime jouluisesta päätöksestä huolimatta oikea kuusi sisälle ja toivotaan, että mies kestää sen vain keskimäärisellä aivastelumäärällä. Laitettiin myös vuosi sitten ostettu valkoinen tekokuusi, joka on kaunis sekin. Se ainoa oikea kuusi taitaa meille kuitenkin olla perinteinen harva ja toispuoleinen metsäkuusi, joka varistaa neulaset jo aattona. Kissatkin tykkää siitä enemmän.

Perinteiset joulutanssit oli tuvassa siivouksen lomassa ja volyymit kaakossa soi eilen joululaulut Teräsbetonin ja Pelle Miljoonan sijasta.

Tänään kierreltiin viemässä lahjoja ja kirjaston kirjoja ja jätteitä ja tehtiin maito-ostokset sekä auringonkukkasiemenostokset sekä hankittiin vielä vähän alennusjouluvaloja. Jonka jälkeen on leivottu ja laitettu ruokia ja katseltu telkasta nauhotettuja lasten jouluohjelmia ja käyty taas maito-ostoksilla. Vielä pitää laittaa lapset nukkumaan ja piilottaa viimeiset kalenteriyllätykset ja sitten saa joulu tulla!

Hyvää, ihanaa, rauhallista, iloista, lämmintä, kaunista, onnellista joulua kaikille!

11517597333_b8a28859f7.jpg

11517597353_e109456f76.jpg