Suurin osa kuvista on otettu muutama päivä sitten. Silloin kun aurinko paistoi. Tänään on melkein koko päivän satanut räntää.

Jopa täällä Salpausselän pohjoisrinteen puolella ovat lumet sulaneet sen verran, että pihalle on päässyt haravoimaan ja siistimään perennapenkkejä. Kovin tarkkaa haravointia en tee ja perennapenkeistäkin katkon vain viimevuotiset varret. Roskat jätän penkkeihin maatumaan lannoitteeksi.

Lunta meidän puutarhasta löytyy vielä reilusti. Eniten tietysti niissä kohdin, mihin sitä talvella tuli kolattua tai katolta pudotettua. Jollei nyt mitään hellettä tule, on lumikasoja vielä vappunakin.

Talon pohjoispuolelta lumi sulaa ärsyttävän hitaasti. Hitaammin kuin naapurin pihalta.

piha20huhtikuuta.jpg picture by pupupossu

katoltapudotetutlumet20huhtikuuta.jpg picture by pupupossu

Mutta myös ihan sulaa ja kuivaa ja siistittyäkin pihalta jo löytyy. Noiden pesäkuusien alla majailee meidän pihan toiseksi suurin lehtokotiloyhdyskunta.

keinu20huhtikuuta.jpg picture by pupupossu

eemelsson.jpg picture by pupupossu

Puutarhasuunnitelmat tulevalle kesälle.

  • Kasvimaalle pari kapoista laattapolkua ja lisää multaa. Tämä on jo aloitettu ja valmistuu siinä hiekkalaatikon reunalla istumisen lomassa.
  • Kylvöt kasvimaalle yhdessä Toivon kanssa. Tästä tulee varmasti hauskaa. Toisaalta kaikki pihatyöt teen yhdessä Toivon kanssa eli hauskaa on luvassa paljon.
  • Pihamökki. On aloitettu jo joskus. Valmistuu jos valmistuu. Ja jos valmistuu niin samalla siihen eteen tulee myös terassi. Jos tulee. Jos ei tule niin tulee sitten viimeistään seuraavana kesänä. Tai sitä seuraavana. 
  • Viime kesänä valmistuneeseen puroon suihkut ja letkut ja muut laitteet. Tämän ei luulisi olevan kovin ylivoimaista. Tosin suihkua ei viitsi laittaa jos mökki terasseineen ei valmistu, sillä ei niitä muuten pääse oikein katselemaan. Ainakaan tarpeeksi läheltä. Sitten se puro solisee siinä muuten yksikseen koko kesän. Eli voi olla, että jää tämäkin tuleville vuosille.
  • Etupihalle laatoitus ja pientä maan muokkausta ja ehkä uudet pihavalot ja soraa pihatielle ja laatan valu autotallin eteen. Hiekat ja laatat laitettiin jo syksyllä painumaan ja nyt on tarkoitus asentaa laatat oikeasti ja oikein. Tätä minä haluaisin jo kovasti aloittaa, mutta vielä on routaa sen verran, ettei voi. Vanhoja laattoja puutarhasta löytyi kolmesta eri paikasta kaksia erilaisia. Ne kaikki on tarkoitus hyödyntää tähän. Uusia ei tarvitse ostaa.

etupiha18huhtikuuta.jpg picture by pupupossu

Kuistille laitoin orvokit ja muratit pääsiäisestä asti kukkineiden narsissien kaveriksi. Narsissit siirsin miehen vanhoihin talvikenkiin. Niistä vuosia vanhoista ja ainoista talvikengistään mies ei olisi halunnut millään luopua, vaikka koko talven onkin muistanut melkein päivittäin mainita kenkien huonosta kunnosta ja reikäisistä pohjista. Kyllä se saattaa ne syksyllä ottaa vielä käyttöön. Siksi säilöin nauhat sisälle.

rapisevakuisti.jpg picture by pupupossu

orvokitrautapadassa.jpg picture by pupupossu

narsissitmiehentalvikengiss.jpg picture by pupupossu

kuistinrisut.jpg picture by pupupossu

risukimppu.jpg picture by pupupossu

Pari pientä risutyötäkin olen ulkona askarrellut. Girlandin ja sydämen. Risuja on vielä valtava keko odottamassa reipasta askartelijaa.

risugirlandi.jpg picture by pupupossu

risusydn.jpg picture by pupupossu