Sain jo tammikuun alkupuolella haasteen Elsa-Aalialta ja siihen vastaan nyt.

 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
 2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
 4. Pitää valita 11 bloggaajaa, jolla alle 200 lukijaa.
 5. Kerro kenet haastoit.
 6. Ei takaisin haastamista.

Olen kummitustalossa asuva kukkaistyttö, telttaileva puutarhatonttu, rouhea näpertelijä, neulova kotihiiri, porkkananpopsija, sokerihumalassa elävä selviytyjä, kierrättäjä, kärsivällinen ainakin omasta mielestä, varmista tämä tieto mieheltä mekkominna, remonttipölyä rakastava sisustaja, alamäkiluistelu-urasta haaveileva sauvakävelijä ja kaikkein eniten äiti.

 1. Aamuvirkku vai iltavirkku? Kumpi vain tai ei kumpikaan. Valvominen yli puolen yön on tuskaa, samoin ennen kuutta herääminen.
 2. Kynsienhoitosi tilanne? Öh. Siis mikä hoito? En lakkaa, en leikkaa, enkä varsinkaan painele kynsinauhoja appelsiinipuutikuilla. Huono tilanne. Paitsiettä on ne nyt aika hyvässä kunnossa kun koko tammikuun rasvasin sormenpäitä maanisesti, ettei ne repeä kun oli toi leikkaus tulossa. Nyt saa taas repsottaa.
 3. Kerro kampaamokokemus. Pikkutyttönä halusin permiksen ja lopulta sain sen 13-vuotiaana, koska äitikin sai aikanaan oman ekansa siinä iässä. Se oli ihan kamala. Murjotin koulukuvauksessa huonoa tukkaa ja kuvakin oli aikamoinen. Äiti piti järkyttävää A4-kokoista mököttävää tukkakuvaa makkarin seinällä kaikkien ilkuttavana. Jotenkin kuva joutui miehelle, joka piilottelee sitä suurimpana aarteenaan. En ole sen jälkeen juuri kampaajalla käynyt. Itse leikkaan ja se näkyy.
 4. Cola vai cola light? Light.
 5. Paras liikuntavinkkisi? Sauvakävellen kotiovelta kotiovelle. Mulla tuo lajien kokeilujen kirjo kun ei päätä huimaa, niin tässä ne parhaimmat. Ensi talvena voin kertoa mitä mieltä hiihtämisestä kun saan ne sukset.
 6. Mistä ruoasta et pidä? Lihat, silakka, hauki, tonnikala, kalapuikot, hernekeitto, lanttulaatikko, einekset, pakastevihannekset, pakasteet, joita ei pakastettu oikein, kumiperunat...onhan noita.
 7. Kerro äidistäsi. En pysty, tulee itku. Ikävä on suuri.
 8. Minkä kanssa aurajuustoa? Raakana, uuniruokiin ja aina pitsan päälle.
 9. Kerro yksi unesi. Nyt ei tule yhtään mieleen, muistan unia huonosti. Herään kai yleensä siinä univaiheessa kun unia ei nähdä.
 10. Haaveammattisi lapsena? Tätäkään en muista. Ehkä sitä ei ollut.
 11. Kenen puhelinnumerot osaat ulkoa? Oman ja miehen. Mummon (kuoli noin 15 vuotta sitten), äidin ja isän (tämäkään numero ei ole enää käytössä), lukuisan joukon lapsuuden ystävien kotinumeroita, joista suurin osa taitaa olla myös pois käytöstä. Entisen työpaikan, alanumerot myös.

Kamalaa! Vastausten perusteella huomaan olevani epäsiisti hippiäiti. Mutta sillä mennään.

Sitten ne kysymykset.

 1. Kissa vai koira?
 2. Koska luistelit viimeksi?
 3. Viimeksi lukemasi kirja?
 4. Syötkö pinaattikeittoa?
 5. Saatko puut aina syttymään uunissa yhdellä tikulla päältä sytyttäen?
 6. Osaatko keulia pyörällä kaatumatta?
 7. Tiedätkö ilman Googlea, mikä on Beyblade? Ja nyt en tarkoita sitä sarjakuvaa, vaan oheistuotetta.
 8. Neulominen vai virkkaaminen?
 9. Syötkö banaaneja?
 10. Taito, jonka haluaisit oppia?
 11. Osaatko tilata maitokahvin espanjaksi?

Ja perinteiseen tapaan en haasta ketään, mutta olisi kiva jos joku vastaisi haasteeseen. Se on helppoa ja nopeaa, minäkin tein sen vasemmalla kädellä.