Kiitos paljon kaikista kommenteista. Vauvan pään karsta-asiaa hiukan vielä. Karstaa poistettiin Tyynen päästä vain kerran. Öljy päähän, sitten myssy ja hautumaan, pesu ja rapsuttelu. Enimmät ja pahimmat lähtivät, loput jääköön, kun ei enää haise. Jäi vauvaan enää jäljelle ne muut hajut.

unituli.jpg

Mitäköhän tässä sitten on tapahtunut ennen ja jälkeen Saarenmaan. Ihan joka päivä on joku käynyt tai me on käyty jossain. Yritetään muistella.

Karnaluksin lankatuliaisia ja Saarenmaalta ostettu keppari. Puuvillalankaa, virolaista villaa, muuta lankaa ja puikkoja.

tuliaisetsaarenmaalta.jpg

Uusissa Novitan syksyn sävyissä oli kerrankin murrettuja värejä. Niitä oikeita murrettuja. Minun lemppareita. En muista ihan äkkiä sellaisia olleen. Ehkä 15 vuotta sitten. Oli pakko ostaa ihan vaan pari kerää kotiin hypisteltäväksi ja mietittäväksi mitä näistä hankkisi lisää varastoon. Ihan siltä varalta, että seuraavia sopivia sävyjä joutuu odottamaan seuraavat 15 vuotta. 

uusialankoja.jpg

Veljen synttäreillä on käyty ja viety lahjaksi pari askartelua. Rautalangasta kieputettu linnunpelättipallo kera kristallin ja hiukan tuunattu glitterisammakko.

IMG_1148.jpg picture by pupupossu

Sammakko ennen ja jälkeen.

sammakkoennen.jpg sammakkonyt.jpg

Spraymaalia pohjalle. Paljetteja ja kimalleliimaa päälle. Tämä on ihan kamala ja ruma. Sanoinkin, että sen voi piilottaa pensaaseen tai pensaan alle ja unohtaa talveksi ulos. Ehkä hyvällä tuurilla se saattaa hajota. Minä sain kerran lahjaksi kammotuspihatontun, jota pidin talvetkin ulkona, mutta ei se tietenkään hajonnut. Vuosia meni, kunnes se kerran vahingossa putosi. Ja sen pituinen se.

Ja koska on lämmintä, on käyty uimassa (en minä). Ei tässä muuten mitään ihmeellistä ole, mutta me viedään uimarannalle ämpäreissä omat hiekat mukana. Ihmeellistä on sitten joskus se kun minä menen veteen. Kerron kyllä jos näin käy.

menossauimaan.jpg

rannalla.jpg

Toivolla kävi ikäkaveri kylässä ja meno oli moinen. Sain ihania itse tehtyjä tuliaisia: korun ja saippuaa. Ja minä rakastan koruja ja saippuoita.

tuliaisetninnulta.jpg

Lapset olivat yhtenä päivänä ystävällä hoidossa ja sen ajan hyödynsimme käymällä läpi syntymäkotini tavaroita. Vähän tarttui mukaan torimyyjän romua ja roinaa, mutta suurin osa jäi sijoilleen ja veljeni omaksi ja iloksi :)

olikotikoti.jpg

ulkorakennus.jpg

takakontillinentavaraa.jpg

kaikkiniputeuron.jpg

minnanvanhakasikympinlatka.jpg

Yhtenä päivänä kävi Toivon kummitäti äitinsä kanssa ja toisena minun serkku tuli yökylään. Tämän päivän tapahtuma oli Tyynen uusi hammas ja huomenna näyttäisi tapahtuvan sama juttu. Toivottavasti ei juuri muuta.

***

Monilla miehillä on tapana kenties jopa vaimon painostuksesta hankkia tuoreelle äidille joku koru. Minä en sellaista heti ensimmäisen lapsen synnyttyä halunnut, koska noita koruja on jo paljon ja tietysti halusin, että se olen-saanut-lapsen -koru olisi jotenkin erityinen. Eikä vain koru muiden joukossa. Muutama viikko sitten törmäsin näihin renkuloihin ja tiesin heti, että tuollaisen haluan. Kaiverrukset eivät erotu huutomerkin lailla, joten tykkään tykkään tykkään näistä. Vielä sopiva ketju ja se on täydellinen.

toivojatyyne.jpg