Viime viikko oli aika vilkas ja joka päivä oli jotain menoa tai tuloa. Vilkkautta lisäsi se, että miehellä on kesken katon rakentaminen ja kaikki sateettomat sekunnit on käytettävä hyödyksi. Varsinkin vanhan katon purkaminen on kiva tehdä sateettomalla säällä. Siksi olen hoitanut myös miehen ja lasten yhteiset harrastukset eli liikuntakerhon ja kirjastoauton. Alkuviikosta kävin joululahjaostoksilla ja loppuviikosta synttäritarvikeostoksilla. Yhtenä päivänä meillä kävi Toivon ystävä veljensä ja äitinsä kanssa. Tyyne puhui vielä tänä aamunakin omasta ystävästään ja siitä kuinka hassuja juttuja se puhui. Joten oli meille kaikille kivat vieraat.

Nyt on se vaihe syksystä kun Toivon synttärit lähestyvät ja olen aloittanut valmistautumisen kerrankin hyvissä ajoin. Tarjoilut on suunniteltu, kutsut tehty ja ohjelmaa valmisteltu. Niin hyvässä muistissa on viime vuoden synttärit ja se epätoivoinen sinisten karkkien ja lautasliinojen ja etenkin sinisen marsipaanin etsiminen edellisenä iltana kun kaikki kaupat olivat jo kiinni ja jalassa painava kipsi ja kainaloissa sauvat. Tänä vuonna ei ole mitään sinistä kun pidetään synttärit halloween-teemalla. Karkit, hämähäkit ja servetit on jo hankittu ja kakunkin sain puhuttua helpoksi malliksi.

Synttärijärjestelyjen lisäksi kesken on jokasyksyinen asunnon raivaaminen, koska kesä asutaan ulkona. Keittiö alkaa kohta olla järjestyksessä, seuraavaksi siirryn vaatehuoneeseen. Tupa toimii epämääräisenä varastona kunnes laajennus valmistuu ja sille en taida tehdä mitään. Neljä ikkunaa pitäisi pestä ulkopuolelta ja kaksi sisäpuolelta. Ei paljon mitään.

Kesken on myös epämääräinen läjä neuleita ja virkkauksia. Joululahjoja olen jo aloitellut ja muutama on valmiina ja muutama kesken. Tässä korissa on joululahjakeskeneräisyyksien lisäksi myös virkattu pöllö tulossa Toivolle.Melkein valmiita virkkauksia eli pipoja on jo useampi. Näistä puuttuu enää tupsut. Olen etsiskellyt jonkin aikaa tupsukonetta ja eilen sellaisen löysin, joten nämä saattavat valmistua jopa tänään.Jämälangoista ja yksittäisistä keristä ja vähän einiinjämälangoista olen virkannut Toivolle tyynyjä. Yhteen tyynyyn on kappaleet valmiit, mutta innoissani aloitin jo toistakin.

Näiden lisäksi on kesken ikuisuusprjoketi eli isoäidinneliöpeitto. Yhden ison olen jo tehnyt ja nyt tuntuu, että tästä taidan tehdä ihan pikkuisen nukenpeiton. Kesken on myös kesällä aloitettu mekko. Se on yläosasta aivan liian löysä ja motivaatiot sen tekemiseen menivät kun sovitin. Harmittaa. Mekko kun on neulottu jo puoleen reiteen, mutta niin epäsopiva. Pitää joko kasvattaa rinnat jalkapallon kokoisiksi tai sitten purkaa neulos. Vielä en ole päättänyt kumman teen.

Lähipäivinä siis pitäisi valmistua jotain. Joululahjoja en täällä vielä esittele, mutta jos saisin jotain noista muistakin valmiiksi.