Aamulla herätys puoli seitsemältä. Vähän aikaa peuhaamista sängyssä. Lukemaan kirjaa isoveljen kanssa.

Aamupalaksi leipä, juustoa, tomaatti, mustikoita ja piimää. Sitä ennen syöty oma ja isoveljen D-vitamiinit. Huudellaan syömisen aikana vähän väliä juustoa.

Menee leikkimään isoveljen kanssa pikkuautoilla. Sillä aikaa äiti juo aamukahvin. Tulee sanomaan kakka. Juoksentelee nauraen äitiä karkuun. Saadaan kuitenkin kiinni ja viedään peppupesulle. Hokee pesun ajan kakka vaippa peppu mussi (mustikka). Puetaan päivävaatteet.

Hampaiden pesu äidin omasäveltämän/sanoittaman hammaslaulun tahtiin. Saadaan pestyä tällä kertaa ylä- ja alahampaat. Häiriköintiä isoveljen hampaiden pesun aikana.

Pinnitaistelu alkaa. Äiti laittaa pinnin hiuksiin ja löytää sen useista eri paikoista. Ainakin eteisen lattialta, sohvalta, tuolilta, leluhyllystä. Pinni laitetaan aina takaisin. Lopulta äiti luovuttaa.

Riehumista, juoksentelemista, leikkimistä isoveljen kanssa ja yksin.

Päivän ensimmäinen kiukku tulee kun äiti kieltää kiipeämästä vaunuihin ja heiluttamasta niitä.

Seuraa tarkkaan kun isoveli laittaa kissoille ruokaa. Kissanruoan syömistä. Päivän toinen kiukku tulee kun äiti kieltää koskemasta ja syömästä kissanruokaa.

Leikkimistä isoveljen kanssa ompeluhuoneessa samalla kun äiti ompelee mekkoa ja verhoa. Päivän ensimmäinen (ja ainoa) riita isoveljen kanssa. Kumpikin olisi halunnut ratsastaa lampaalla samaan aikaan.

Syö omenaa, juustoa, piimää, mustikkaa ja nakin. Katselee omasta tuolista käsin kun äiti leipoo mustikkapiirakkaa. Huutelee vissi vissi (vispilä). Saa nuolla toisen vispilän.

Leikkimistä isoveljen kanssa. Tulee kertomaan, että on pissahätä. Kun kehotetaan potalle, sanoo ei. Pissa tulee lattialle. Huutelee kauhistuneena pissa ja osoittelee lätäkköä. Itkee.

Laitetaan vaunuihin päivunille. Nukkuu kaksi tuntia kymmenen minuuttia. Sillä aikaa äiti syö välipalan isoveljen kanssa, leikkii isoveljen kanssa hiekkalaatikolla, maalaa tuolin ja korin, istuttaa isoveljen kanssa kukan ja kitkee hiukan.

Herää ja jää ulos isoveljen ja äidin kanssa. Syö välipalaksi kaikenlaisia marjoja suoraan pensaista. Enimmäkseen raakoja. Hokee syömisen lomassa hyvää.

Leikkii isoveljen ja äidin kanssa hiekkakasassa. Laittaa hiekkaa omaan ja isoveljen hattuun.

Suuttuu kun joutuu sisälle. Istuu omassa tuolissaan katsellen äidin ruoanvalmistusta. Itkee ja huutaa edelleen. Rauhoittuu kun saa nuoltavaksi vaniljakastikevispilän.

Syö kanakastiketta, makaroneja ja mustikkapiirakkaa.

Menee jälleen ulos leikkimään. Piirtelee katuliiduilla, leikkii hiekkakasassa ja istuu ylpeänä oman uuden polkupyörän satulassa. Auttaa äitiä, auttaa isää.

Puolitoistavuotias tulee sisälle ilman kiukkua. Iltapesu tiskialtaassa. Iltapalaksi banaani ja piimää. Leikkimistä isoveljen kanssa. Lukemista äidin ja isän kanssa. Sohvalla peuhaamista. Suuttuu kun kehotetaan potalle.

Laitetaan nukkumaan yhdeksältä.

Kaiken tämän lisäksi haluaa useita kertoja syliin ja pääsee myös, halaa ja pussa.