Kiitos paljon viime päivinä tulleista kommenteista. Olen päivittänyt urakalla ja nolosti olen unohtanut kiittää. Vastaus pariin kysymykseen myös.

Tiskiräteistä: Kyllä noissa itsetehdyissä on imukykyä. Eihän se tiskiallas aivan kiiltäväksi ja kuivaksi jää, mutta eipä se jää kaupankaan liinoilla. Ja imukyky paranee käytön ja pesujen myötä. Meillä ainakin ollaan oikein tyytyväisiä itse tehtyihin.

Ja toiseen kysymykseen: Ei vielä :D

IMG_0854.jpg picture by pupupossu

Koska mies on ollut kotona pari viikkoa apuna tai oikeastaan päätoimisena kotiäitinä on minulla ollut aikaa käsitöille. Ompelin pari koristetyynynpäällistä ja toisen käsityöpussukan itselleni.

pellavatyynyliinatpitsiliinalla.jpg picture by pupupossu

Tyynynpäällisten kangas pellavaa, koristeeksi pitsiliinat, joista toinen kirpparilta ja toinen tuliainen Lontoosta. Kummassakin liinassa oli koristeena joku kestotahra, mutta ei haittaa.

pellavapussukka.jpg picture by pupupossu

Kässäpussi samalla hyvällä mallilla. Nyt tein pohjan ja sivut 18 x 18 kokoisiksi. Vaikuttaa tilavalta, mutta en ole vielä käytännössä testannut. Kangas on mankelikoneen pellavaa eli tosi tukevaa. Siksi en laittanut siihen ylimääräisiä tukikankaita. Sisuskangas perintölakanasta, koristeena pitsinauhaa paikallisesta kangaskaupasta ja nappikiinnitys.

tyynyliinatjapussi.jpg picture by pupupossu

Neuleitakin on valmistunut. Tuli jossain vaiheessa huono äiti -olo, kun en ole tehnyt tulevalle vauvalle mitään. Onhan sille vaatteita vaikka kuinka (lähinnä Toivon vanhoja), mutta itse tehtyä ja omaa puuttui. Aloitin jo reilusti viime vuoden puolella tekemään nuttua. Se valmistui pari päivää sitten. Lisäksi sukat ja tumput.

vauvannuttu.jpg picture by pupupossu

Nuttu vauvalle

Lanka: Robust. 80% villa, 20% polyamidi. Kulutus 120 g.

Puikot no 3.

Ohje: Moda 5/2008, malli 40.

Helman pitsineuletta oli kiva tehdä, mutta kun tuli yläosan vuoro, muuttui tämän tekeminen jo melkein painajaiseksi. Tuo ainaoikein-pinta ei minun käsialalla tule millään nätiksi. Ei ainakaan tällä langalla. Ja jotenkin liian usein tuli tehtyä nurjia silmukoita ja purkamista riitti. Ja varmasti sinne jäi vielä noita väärin neulottuja kohtia. Robust ei ole minusta mitään kivaa neulottavaa - lanka hajoaa. Kun silmukka putosi, sen ehjänä poimiminen tuntui olevan mahdotonta. Ja kyllä niitä silmukoita tässä työssä tuntui putoavan.

vauvannutunnapit.jpg picture by pupupossu

Valkoisen nutun olisin halunnut, mutta kun ei ollut sopivaa valkoista lankaa sopivaa määrää niin ruskea tuli. On tämä nuttu ihan kiva ja söpö, vaikka neulominen ei oikein meinannut maistua.

vauvanlapasetjasukat.jpg picture by pupupossu

Sukat ja tumput

Lanka: Novita Luxus Alpaca. 100% alpakka. Kulutus 50 g.

Puikot no 3.25.

Ohje:

Sukat: 36 s. Ainaoikein 40 krs, 1o 1n resori 10 krs, kantalappu 19 krs, kantapään jälkeen sileää 20 krs ennen kavennuksia.

Tumput: 32 s. Ainaoikein 30 krs, 1o, 1n resori 6 krs, sileää 22 krs ennen kavennuksia.

Mallia on otettu Toivon lahjaksi saaduista vauvatumpuista ja -sukista. Tosin en jaksanut sen vertaa nousta sohvalta, että olisin niiden silmukat laskenut vaan tein ihan arviolla. Ja vahingossa tuli hyvät. Tykkään tästä mallista. Nyt voi Toivon asusteet laittaa muistojen laatikkoon ja vauva saa omansa.

Luxus Alpaca oli mukava lanka neulottavaksi. Tykkäsin. Ja mieli tekisi ostaa sitä lisää, mutta kun ei ole mitään tarvetta. Mutta jos ihan vähän pahan päivän varalle...

Koska minulla ei ole tarkkaa puntaria eikä tumppuja ja sukkia neuloessa tarkkaa suunnitelmaakaan, jännitti kovasti, että riittääkö lanka. Taisi sitä metrin verran jäädä yli. Eli hyvin riitti. Mutta jos ei olisi riittänyt, olisi pitänyt ostaa yksi kerä lisää. Ja koska sitä yhtä olisi ollut turha ostaa niin samallahan sitä olisi voinut ostaa varastoon vähän ylimääräistäkin. Eikö?

vauvannuttusukatjalapaset.jpg picture by pupupossu

Enää sisältö puuttuu.