Tein ystävän kanssa lankamatkan Tallinnaan. Lähinnä Karnaluksissa käynti oli ennakkoon mielessä.

tallinna.jpg

Otettiin valmismatka kun kaikenlaisten selvittelyjen jälkeen se oli edullisin tai ainakin kätevin. Omalla autolla menoa ei edes harkittu. Etukäteen oli jonkinlaiset ennakko-odotukset Tallinnaan menevää 'mummobussia' kohtaan. Ja ne kyllä toteutuivat moninkertaisesti paluumatkalla. Eikä siihen tarvittu kuin noin yksi hyvin humalainen perhe.

Karnaluksissa käytiin ja aika ihmeellinen paikkahan se oli. Minä käväisin pikaisesti siellä heinäkuussa, mutta sen puolituntisen aikana silloin, en ehtinyt juuri muuta kuin haukkomaan henkeä. Tällä kertaa taas jouduttiin jännittämään riittääkö rahat. Rahat riittivät ja ihan vähän jäi hyvääkin. Pitää muistaa ensi kerralla, että pankkikortit eivät kelpaa. Pitää myös muistaa ensi kerralla, että konekirjontalangat ja hamppunyörit ovat hyvin edullisia ja niitä varten on tehtävä oikein ostoslista. Kuten myös puikkoja ja neulelankoja varten. Ja nyörejä varten. Ja nappeja ja neppejä ja helmiä ja kaikkea.

erilaisialankoja.jpg

Karnaluksissa koettiin lankahuuman lisäksi muutakin. Rahojenriittävyysjännitys, minun uusi talvitakki todettiin hyvin hiostavaksi ja sitten vielä lattialle pudonneet paljetit. Jotka eivät onneksi olleet irtomyynnissä. Ja jotka eivät onneksi olleet posliinia.

paljetit.jpg picture by pupupossu

Karnaluksin jälkeen oli vuorossa nälkäisenä ruokapaikan etsimistä. Ja perinteiset kävi. Löytyi paikka, jossa oli huono palvelu ja tarjottavat eivät oikein vastanneet odotuksia. Nälkä kuitenkin lähti.

Ja sitten löytyi se ihana käsityöliike siitä jostain vanhan kaupungin kupeesta. Ja sinne kelpasi pankkikortti. Taas ratkesin ostelemaan. Kuva vain hatusta.

hatut.jpg

Kaksi alinta kuvaa on lainattu ystävältä.

Hattu oli (ja on) niin ihana, että jo muutenkin kiva päiväretki muuttui ihan parhaaksi. Ja ehkä juuri näiden hattujen takia päätettiin tehdä Tallinnan käsityömatkasta syksyinen perinne.

Kotimatkalla laivassa ja bussissa neulottu hattu valmistui tänään. Ja se on myös ihana. Sain siis kaksi hyvää hattua yhden Tallinnan matkan hinnalla :D