Ampiainen.jpg picture by pupupossu

Ampiainen ei ole mehiläinen -villahousut

Lanka: Novita Huopanen, viimeinen musta raita Novita Isoveli. Kulutusta en tiedä, sillä unohdin punnita ja nyt housut on Toivon jalassa ja Toivo nukkuu.

Puikot no 5.

Ohje: Villapöpät/Ulla.

Jo ties kuinka monennet tätä mallia neulotut. Ja lisää on tulossa. Pieniä muutoksia olen tehnyt silmukkamääriin ja lisäysten määriin, mutta perusohjehan on mainio.

Musta Huopanen oli jämäkerä ja tapani mukaan jo neulomisen alusta asti jännitin, että riittääkö. Eikä riittänyt. Vaihtoehdot olivat uuden kerän ostaminen, toisen lahkeen neulominen keltaiseksi tai viimeisen mustan raidan korvaaminen jollain muulla langalla. Valitsin viimeisen vaihtoehdon ja hyvä tuli. Eipä juurikaan erotu erilainen lanka tuosta raidasta. Saa nähdä miten käytössä kun Huopanen nukkaantuu paljon ja Isoveli ei. Mutta kosteudenpidätyskyvyn kannalta on ihan sama mitä lankaa nuo lahkeen raidat on, sillä eipä se vaippa sinne asti yletä.

Nyt meillä on oma pieni kotiamppari.

***

Nipsu-muki on edelleen etsinnässä.

Reumalta soitettiin: ranne jäykistetään, toivottavasti mahdollisimman pian. Nyt jännittää.

Tein eilen lankainventaariota ja suunnitelmia: lisää lankaa on pakko ostaa ja paljon.

Eilen sain valmiiksi pienen sukan, aloitin Toivolle neulehupparia, purin yhden oman villatakin alun ja harkitsin kahden muun purkamista.

Toivo menee tänään koko päiväksi hoitoon, kunhan ensin herää aamupäiväuniltaan.

Minä menen koko päiväksi pihalle auringonpaisteeseen puuhailemaan.

Toivotanssii.jpg picture by pupupossu