Tässä vielä pari itse tehtyä joululahjaa, tällä kertaa huovutettuja. Kovin vähäiseksi jäi tänä jouluna itse tehtyjen lahjojen määrä. Tosin on niitä monena jouluna ollut vähemmänkin, mutta on myös jouluja, jolloin olen tehnyt kaikki lahjat itse. Silloin tosin olen ollut lapseton, terve ja työtön eli aikaa ja jaksamista on riittänyt. Enkä halua väkisin antaa itse tehtyä, jos se tekeminen menee liukuhihnatyöksi ja itse tehdyt ovat sitten todella tekeleitä. Kun sitä haluaisi antaa hyvää jälkeä eteenpäin. Tai ainakin melkein hyvää :D

Huovutettukuppi.jpg picture by pupupossu

Huovutetu karkkikippo. Tehty suomenlampaan villasta märkähuovutuksella muovimuotin ympärille. Kuppi on lopuksi muotoiltu Tupperwaren mehukannun ympärille. Huopakuppiin mahtui aika paljon Geisha-karkkeja ja se meni ystävälleni Helille.

Patakinnas.jpg picture by pupupossu

Patakintaan muoto ei oikein erotu kuvasta. Tämäkin on huovutettu suomenlampaan villasta ja muovimuotin ympärille. Epäselvistä muistiinpanoista luulen tulkitsevani villan kulutuksen tähän olleen 90 g. Tuohon kohtaan, millä kuuma astia otetaan pois uunista olen laittanut enemmän villaa, varmuuden vuoksi. Tykkäsin tästä kovasti ja olisin toisaalta halunnut pitää itselläni, mutta jospa sitä joskus saisi vielä tehtyä omankin. Aikaa tämän huovuttamiseen ja vanuttamiseen meni noin neljä tuntia. Tämä meni miehen serkulle Arjalle.

Tänä vuonna laitoin jokaiseen aikuisen lahjapakettiin mukaan pesupähkinöitä. Koska nykyisin Lahdestakin saa pähkinöitä irtomyynnistä, ajattelin laittaa pienen propagandapaketin eteenpäin. Jospa edes joku lahjotuista innostuisi pesupähkinöiden käyttäjäksi. Ensi vuoden propagandalahja onkin sitten itse tehtyä liukuhihnalta. Jos vain ei se joulu tule taas niin kovin nopeasti.

Joulun jälkeisissä alennusmyynneissäkin ollaan jo käyty kulutusjuhlaa viettämässä. Melkein ahdistava kokemus. Mutta saalis oli vallan mainio. Miehelle talvitakki, minulle viisi puseroa, toppahousut ja mekko, Toivolle pyjama ja pari puseroa sekä kaksi joulukoristetta. Koska en ole itselle ostanut viimeisen vuoden aikana kuin pari alennusmyyntihametta kesällä sekä sukkia ja imetysliivejä, en pode huonoa omaatuntoa tuosta määrästä vaatteita. Alkavat nuo minun puserot olla melkoisen kulahtaneita eli oli ihan kiva saada jo vähän uuttakin. Toppahousut ostin vahingossa, vaikka ne onkin olleet ostoslistalla jo viime talvesta saakka. Noissa pässinpökkimissä reikäisissä villahousuissa ei ehkä ole kivintä puuhailla pihalla Toivon kanssa.

Alennusjoulukoristeet.jpg picture by pupupossu

Alennusmyyntiostoksia tehtiin viikonlopun hullunmyllyssä ja tänään. Nyt ei juuri tee enää mieli ostoksille. Mitään en tarvitse, ei ole rahaa enkä kohta muutamaan viikkoon edes pääse. Joten hyvä on, ettei innostakaan.

Ja kuten niin usein aikaisemmin, oli tänäkin vuonna postilaatikkoon tullut muutama joulutervehdys myös joulun jälkeen. Toinen jouluyllätys ei ollutkaan aivan pelkkä kortti, vaan pieni paketti, jonka sisältä paljastui tällaisia ihanuuksia.

Piparijakissa.jpg picture by pupupossu

Sievä ja sympaattinen huovutettu piparkakku ja neulottu kissa. Aivan ihanat. Kissassa oli jopa muutama aivan aito musta kissankarva :D Ihan kuten kaikissa neuleissa mitä minäkin teen. Piparkakun omin minä ja kissan sai Toivo. Paketista isot kiitokset Teijalle <3

IMG_5929.jpg picture by pupupossu