Se olisi vihdoinkin valmistunut - kellariin menevän rappukäytävän pintaremontti. Aloitettu kesäkuussa. Vaiolikosejotoukokuu? Silloin maalasin rappuset. Nyt poistin vanhat tapetit ja laitoin tilalle uudet. Vielä puuttuu yksi pieni lista, joka on maalattu ja odottaa kuivumista, mutta voisin väittää, että valmista on.

Alkutilanne oli aika sekava ja pimeä. Mutta koska rappukäytävässä ei varsinaisesti oleskella, ei siihen oikein ole jaksanut panostaa. Alkuun ovessa oli helmiverho, joka poistettiin Toivon alkaessa liikkua eli vajaa neljä vuotta sitten. Siitä asti näkymä käytävään on ollut avoin. Ja häirinnyt.

Oli jämälamppu, liisteritahraiset tapetit, ärsyttävä rappusten väri, kellastunut mäntyinen kaide ja Ikeasta ostettua rappusten jarrunauhaa, joka vain keräsi pölyn itseensä, mutta ei jarruttanut.

Seinällä oli sekava kokoelma erilaisia volkkarikorteista tehtyjä tauluja, jotka nekin alkoivat häiritä. Varsinkin kun ne eivät olleet lainkaan suorassa tapettien raitoihin nähden.

Rappuset maalasin kesällä valkoisella vesiohenteisella Betolux-maalilla neljään kertaan. Sitä ennen tietysti oli jarrutarrat poistettu. Helmikuussa poistin lasten kanssa vanhat tapetit ja maalasin kaiteen kolmeen kertaan Betolux-jämillä. Pyykkikorin maalasin Helmi-kalustemaalilla viime kesänä.

Uuden tapetin olin ostanut jo vuosi sitten tarjouskorista. Ehdin tapetoida melkein kokonaisen seinän, kunnes huomasin, että tapetti ei riitäkään. Ja koska tapetti oli alekoriostos, ei sitä edes yritetty etsiä. Melkein meni yöunet asian takia, mutta ei onneksi kokonaan. Uusi tapetti löytyi melko helposti ja oli aika kohtuuhintaistakin. Ja etenkin se oli helpompi tapetoida kuin edeltäjänsä, koska oli paperitapetti, ja paremman näköistäkin. Eli oikeastaan kävi hyvin, kun se aletapetti ei riittänytkään.

Alun perin tuossa on ollut ovi, mutta se poistettiin heti alkuun, koska oli hankala ja koska kissojen hiekka-astiat ovat alakerrassa. Vaikka täytyyhän niille silti toimia portsarina kun menevät ulos.

Kaikki rappukäytävässä olleet kehykset maalasin viime kesänä Helmi-kalustemaalilla valkoisiksi. En kuitenkaan laittanut enää korttikokoelmaa takaisin, vaan ihan jotain muuta. Yhden kortin kuitenkin kehystin muistoksi entisestä.

Vaikkei talo ole kuin reilusti keski-ikäinen, on siellä hauskoja käytettyjen talojen juttuja, mitä ei uusissa taloissa kovin usein ole. Kuten se kellari. Tai hauskat valokatkaisijat.

Rappukäytävässä oleva ikkuna häviää ensi kesänä, koska sen toiselle puolelle tehdään autotalli. Tilalle laitetaan ehkä lasitiiliä. Verhon innostuin vaihtamaan vanhaan nukenlakanaan. Jota en tietenkään malttanut silittää. Samoin pölyttynyt kranssi vaihtui uuteen. Ikkunassa roikkuneet kihvelit sentään saivat olla paikoillaan.

Käytävässä ollut tylsän näköinen plafondi vaihdettiin vanhaan seinävalaisimeen. Valaisin maalattiin spraylla valkoiseksi ja sähkömies kävi tekemässä kytkennät.

Tuli helpolla ja melko edullisesti raikkaan ja valoisan näköistä. Olen oikein tyytyväinen.