Jokin aika sitten neuloin jättisuuren pannulapunalun Huopasesta ja pyöräytin sen kerran pesukoneessa ja tulos oli 'huonosti huopunut'. Tänään lappu pääsi uuteen pesuun, rohkeasti 60 asteeseen ja johan huopui! Se oli neulottu ainaoikein-neuleena ja pinta oli muuttunut minun mielestä tosi ihanaksi, mutta se oli konepesun jälkeen suorakaiteen muotoinen. Ja eihän ne mun käsivoimat tietenkään riittäneet sen venyttämiseen neliöksi. Voi surkeus. Neulominen olisi musta tosi kivaa, mutta nykyään siitä tulee ihan liian usein sormet niin jäykiksi, että jos huonosti käy saattaa mennä parikin päivää, ettei sormissa ole kunnon voimia tarttua mihinkään. Ja nyt vielä tämä venytysongelma. Kyllä kirosin taas nivelreuman olemassaolon! Ei siis tämä neulominen + huovuttaminen + venyttäminen  ole mua varten. Paitsi silloin kun on kivuton päivä, jota ei taas pysty etukäteen ennustamaan. Voi voi. Taitaa olla se perinteinen huovuttaminen villoja ristiin rastiin laittamalla ja rullaamalla sittenkin se mun juttu. Mutta kun tahtoisi neuloa ja huovuttaa koneessa!

Ja nyt siihen muodonmuutokseen. Kun patalappu ei kerran ollut patalapun muotoinen niin leikkasin sen pieniksi sydämiksi. Vaikka siinä ensin raivopäissäni mieli teki viskata koko tekele roskiin! Tämän sydänidean sain Johannalta, joka lähetti Anna hyvän kiertää -tempauksessa mulle huopasydämiä - niistä on kuva tässä kirjoituksessa. Näihin omiin sydämiin käytin melko paksua rautalankaa. Myös nämä rautalangan pätkät ovat epäonnistuneiden vääntelyiden jämiä, joita en myöskään heittänyt pois. Kaikki siis kannattaa säästää - myös  patalapun riekaleet, jotka jäivät jäljelle kun sydämet oli leikattu. Mutta mistä saisin lisää säilytystilaa? Kuuleeko joulupukki?

Patalappu muuttui siis perusteellisesti ja olen tosi iloinen tästä muutoksesta. Nyt kai voisi todeta, että onneksi en jaksanut venyttää :)

Tässä sitten vähän toisella tekniikalla tehtyjä sydämiä.

 

Näiden sydämien materiaalina on käytetty perintölakanoita ja perintöpitsejä, mutta täytteenä on uutta vanua! Kirjotut kirjaimetkin löytyivät valmiiksi lakanoista, eikä tarvinut itse kirjoa :)

Nyt sitten aion kuitenkin kaiken uhalla vähän neuloa. Mutta vain ihan vähän.