Juhannus oli perinteinen. Mökillä ja samalla porukalla kuin jo muutamana aikaisempana vuonna: me ja ystävän perhe. Tänä vuonna ekakertalasia oli kaksi. Tyyne ja yhden teinin poikaystävä.

Juhannusaatto.

Teltan pystytystä, grilliruokaa, olutta ja viinaa, kolajuomaa ja tissimaitoa, kahvia ja siideriä, saunomista, ähkyä, karkkia ja sipsiä sekä uusi mansikkapöytäliina terassin pöydällä. Hyvin perinteistä ja hyvin epäterveellistä. Meistä vanhin kävi nukkumaan jo kuudelta. Kaksi nuorimmaista muutaman tunnin myöhemmin. Sää oli hyvä: lämmin eikä satanut.

oluttaon.jpg picture by pupupossu

tyynellemaistuuavain.jpg

jotainlihaa.jpg

rehulootaajasienet.jpg

terassinruokapiste.jpg

kroketinpelaaja.jpg

Juhannuspäivä.

Perinteinen juhannuspäivän retki. Tällä kertaa kylille eli Iitin kirkonkylälle jäätelön ostoon siltä jäätelökioskilta, josta saa ne parhaat tai ainakin Suomen suurimmat jäätelötötteröt. Samoin pakollinen käynti oli Radansuun kyläkauppa. Retkeen sisältyi myös pikainen käynti Kouvolassa ja Tykkimäellä. Mökille paluun jälkeen grillaamista, saunomista, syömistä, olutta, ähkyä, karkkia ja sellaista. Samaa kuin aattonakin. Toiseksi vanhin kävi joskus kahdeksan aikaan nukkumaan yhdessä niiden kahden nuorimman kanssa. Aurinko paistoi. Illalla tuli kovia sadekuuroja ja raekuuro.

juhannustarappusilla.jpg

sejaatelokioski.jpg

nejaatelot.jpg

tykkimaenturbotraktori.jpg

grillitjakeinu.jpg

laituri.jpg

teltatsateessa.jpg

Juhannuksen jälkeinen päivä.

Aamupalaksi edellisten päivien tähteitä. Siivoamista ja tavaroiden autoihin pakkaamista. Kotiin paluu. Kotona nurmikon leikkaaminen, tavaroiden lajittelu, pyykin lajittelu, grillaamista. Auto siivottiin - edellisestä kerrasta olikin kulunut jo vuosi.

IMG_0733.jpg picture by pupupossu

Juhannus oli jälleen kerran kiva. Tästä juhannuksesta muistetaan kuitenkin parhaiten HYTTYSET.