Piti päivittää lauantaina. Sitten sunnuntaina. Ja eilen. Mutta tänään on hyvä. Tulee vaan paljon asiaa samaan.

Kiitos paljon kauniista ja voimia antavista kommenteista. Äidin tilanne on jo parempi. Ja joka päivä muuttuu paremmaksi. Mutta omat voimat vähän meinaavat loppua. Kun on omia asioita hoidettavana ja sitten myös äidin. Kuten peruutus ruokapalveluun (hoidettu), ikkunanpesijän peruutus (hoitamatta tai sitten menen sinne itse silloin äidin asunnolle päivystämään), terveyskeskuksen jumpparyhmään ilmoitus peruutuksesta (hoitamatta), äidin laskujen maksu (hoitamatta), isän kuolinpesän laskujen maku (hoitamatta), äidin ystäville ilmoittaminen (osalle ilmoitettu, osa vielä vaiheessa) ja äidin kissalle uusi sijoituspaikka (erittäin vaiheessa, vaikea asia). Kamalan paljon hoitamatta.

Kissa käydään kyllä päivittäin ruokkimassa. Ja päästämässä parvekkelle. Siitä äiti on tarkka, että Karoliina pitää joka päivä laskea vähäksi aikaa parvekkeelle nuuhkimaan raitista ilmaa. Ja mehän nuuhkitaan!

SyyskuuKaroliina.jpg picture by pupupossu

Itse olen joutunut käymään neuvolassa kaksi kertaa viikossa kun verenpaine on ollut koholla. Nyt sain vielä lähetteen äitipolille. Että kyllä kelpaa.

Ja sitten pitää tietysti vielä jaksaa iloisena kannustaa äitiä kuntoutumaan vaikka hän itse tuntuu olevan hiukan vastahakoinen tähän. Mutta onneksi vain vähän.

Mutta koska elämä jatkuu on myös kivaakin tapahtunut. Ja niin se pitääkin, että jaksaa. Jo viime viikolla tuli postissa syyskuun paketti Salaiselta askarteluystävältä. Suuret kiitokset. Kivoja juttuja piti paketti sisällään.

Syyskuusay.jpg picture by pupupossu

Paperia, tapettia, kiiltokuvia, kuvia, tarroja, nauhoja ja vaikka mitä. Erittän paljon kaikkea. Kiitos taas paljon sinulle Salainen askarteluystävä mukavasta yllätyksestä :O)

Viikonloppukivaa oli kun perjantaina alkoi huovutuskurssi Lahdessa Wellamo-opistolla. Kurssin sisältönä on tehdä kaava ja huovuttaa kaavan mukainen vaate. Perjantaina käytiin läpi kurssin sisältöä ja lauantaina sitten piirrettiin kaavoja. Hauskaa kyllä oli. Aion tehdä kastemekon. Tein myös muitakin kaavoja valmiiksi myöhempää kotikäyttöä varten: hame ja liivi itselle ja vauvalle nuttu. Mies saa tässäkin tyytyä vain lampaan hajuun :O)

Olen aikaisemminkin käynyt ohuthuopakurssin, mutta tässä on nyt uutta tämä, että huovutetaan vaate valmiiksi eikä sitten kankaasta ommella sitä. Vaikuttaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta. Kotona en nyt enää mitään huovutusjuttuja pystyisi tekemäänkään kumarassa pesuhuoneen lattialla - kun en enää meinaa kengännauhojakaan saada sidotuksi. Kun nyt vain jaksan käydä koko kurssin läpi. Viimeiset kerrat jäävät varmasti väliin kun ne ovat siellä marraskuussa vain päivää ennen laskettua aikaa :O)

Eilen oli sitten myös kiva päivä. Vaikka aika rankka. Tehtiin miehen kanssa ostosmatka. Aamulla neuvolan ja kissanruokinnan jälkeen lähdettiin Artjärvelle. Siellä ei olla koskaan aiemmin käyty. Yllätyttiin kun löydettiin sieltä pienen pienestä kunnasta iso antiikkiliike. Hauska puoti. Ostettiin tosin vain kaksi yllätyspakettia kun mitään tarpeellista ei näkynyt myytävänä. Eikä kovin kummoisia heräteostoja tehnyt mieli tehdä kun itsekin täytyy mennä omia tavaroita kirpputorille kauppaamaan.

Syyskuuylltyspaketti.jpg picture by pupupossu

50 sentin yllätyspaketista kuoriutui esille pieni lasi ja pitsinenäliina. Askarteluun oivaa materiaalia ja lasille jos ei käyttöä keksi niin laitetaan se eteenpäin. Toinen yllätyspaketti on avaamatta. Sen aion lähettää SAY:n merkeissä eteenpäin, sitten kun on paljastusten aika. Joudun vähän nyt itsekin jännittämään, että mitä paketti pitää sisällään.

Syyskuusislt.jpg picture by pupupossu

Artjärvellä se varsinainen ostoskohde oli Ruskovillan tehtaanmyymälä. Ihania ja kalliita villaisia ja silkkisiä alusvaatteita. II-laatua löytyi onneksi hiukan huokeampaan hintaan.

SyyskuuRuskovilla.jpg picture by pupupossu

Vauvalle silkkinen myssy ja lampaantalja. Nämä oli tarkoituskin ostaa. Äidille kaksi 100 g kerää villasilkkilankaa: 50 % silkkiä ja 50 % villaa. Nämä oli vain pakko ostaa! Kuvassa myös äidin maha, joka tunkeutuu nykyään joka paikkaan.

Artjärveltä jatkettiin matkaa Porvooseen. Sateisessa Porvoossa ei juuri muita turisteja meidän lisäksi liikkunut.

SyyskuuPorvoo.jpg picture by pupupossu

Ei mekään kauan siellä oltu. Kahvilla käytiin ja ostettiin pakolliset suklaat Brunbergin tehtaanmyymälästä. Ostosintoa isoihin heräteostoksiin ei kumma kyllä löytynyt. Mutta vanhan Porvoon putiikkeja on kiva kierrellä ja katsella. Yleensä niistä saa ideoitakin roppakaupalla, mutta jostain syystä nyt ei niitäkään. Ostot ihanista putiikeista olivat vähäiset: veljen pojalle peltinen traktori joululahjaksi ja totta kai myös yksi heräteostos. Sen teki tällä kertaa mies!!?!!! Ja katsokaa mikä. Minulle nalle: Edgar näkyi nimilapussa lukevan. Aika ihana.

Syyskuunalle.jpg picture by pupupossu

Täältä sitten ostosmatka jatkui Vantaalle Biltemaan työkaluja hakemaan (minäkin löysin tarpeellisia juttuja: kahdet sivuleikkurit, siimaa ja hyttysverkkoa), jonka jälkeen Ikeaan tarkan ostoslistan kanssa. Eikä herätteitä täältäkään tullut. Ostin rullaverhon keittiöön, jarrua laatikkoon, suihkepullon, lampun jalan ja pienen kaapin keittiön seinälle. Se odottaa vielä kokoamista.

Sellainen ostospäivä. Kiva oli. Vielä pitäisi yksi ostosretki suunnata kangaskauppaan. Mutta kunhan ehtii mitata ja miettiä mitä tarvitsee.

Tämän päivän kivasta yllätyksestä vastaa Tellu-Tellervo. Sain tunnustuksen. Ja liikutuin. Tämä lämmitti mieltä :O) Iso kiitos Tellu!

Eteenpäin. Tämän luovutan henkilölle nimeltä Nallu. Jos osaa tehdä nivelnalleja ei voi olla muuta kuin Taitonäppi. On nimittäin sen verran isotöistä ja vaikeaakin puuhaa.