Tänään ei mitään vaipoista. Vaikka olisikin yhdet valmiit villahousut esitellä, mutta ne roikkuu onneksi narulla kuivumassa lanoliinikylvyn jäljiltä eli niistä ei vielä kuvaa. Mutta muuten kyllä kovin sekalaista asiaa. Ihan ensin pitkä sairaskertomus, lopussa jotain muuta.

Eilen kävin Heinolassa Reumalla ortopedin juttusilla. Vajaa kaksi viikkoa sittenhän kävin reumatologilla ja silloin otettujen rtg-kuvien perusteella minut passitettiin varaamaan aikaa ortopedille. Koska oikea ranne on ollut kipeänä jo pitkään ja pari rystysniveltä ovat kokeneet valtavan muodonmuutoksen eli romahtaneet. Koska rystyset eivät ole enää olleet vähään aikaan kipeitä (eihän siellä edes ole mitään mikä olisi kipeä kun se nivel sieltä on jo täysin tuhoutunut) vaan ainoastaan ruman näköisiä niin ne eivät ole tärkeysjärjestyksessä ensimmäinen operoitava. Vaan se ranne. Menin ortopedin juttusille ajatuksella, että ranne puhdistetaan ja kysymys mielessäni oli vain, että koska ja kuinka kauan menee aikaa toipumiseen.

Mutta koska meillä on tällainen perhetilanne eli pieni lapsi ja haaveissa toinenkin ja ranteessa oli kuitenkin sitä muutosta jo jonkin verran aloitettiinkin keskustelemaan sekä ranteen jäykistämisestä että keinonivelestä. Koska se puhdistuksen jälkeinen toipuminenkin vie aikaa.

Minun vasen ranne on jäykistetty jo 15 vuotta sitten ja se on ollut käytännössä koko ajan hyvä eikä yhtään kipeä. Siksi ajatus oikeankin ranteen jäykistämisesä kuulostaa hyvältä. Pelkkä putsaushan ei välttämättä vie kipua pois kovin pitkäksi aikaa. Mutta toisaalta se uusi nivelkin houkuttaa. Koska silloinhan ranteessa säilyisi liike. Mutta siinä on se iso mutta: tekonivelranteen kanssa tulee ehdoton viiden kilon painoraja nostamiselle. Ja olen keksinyt jo yhden sata asiaa mitä en sitten voi sen ranteen kanssa tehdä. Keinonivelistä ranteessa on vielä kovin vähän kokemusta, eikä niitä vielä kovin moni kirurgi edes laita. Sekin asia hiukan mietityttää. 

Tästä tuli kovin kiemurainen kysymys ja se mietityttää minua kovin. Enkä ole edes ainoa ketä se mietityttää. Rannetta katseli ja kokeili ja tutki kaksi ortopediä, eivätkä hekään päässeet ratkaisuun vaan ottavat tämän tapauksen käsittelyyn tämän päivän kirurgien aamupalaveriin. Siellä ne nyt kai juuri tällä hetkellä kaikki Reuman ortopedit ihmettelevät niitä minun ranteen rtg-kuvia ja miettivät mitä tehdä.

Vastauksia minä en saanut eilisellä poliklinikkakäynnillä, ainoastaan tuli lisää kysymyksiä. Vaikea ja tylsä asia. Sen takia käytiin juomassa hyvät kahvit ja pullat Heinolassa ja sen jälkeen ostin lohtulankaa ja lohtukanagasta.

Lohtulangat.jpg picture by pupupossu

Täytyisi kai alkaa pitämään jonkinlaista listaa siitä mitä on aikeissa neuloa ja minkälaisesta langasta. Olisi sitten helpompaa langan heräteostaminen kun ei tarvitse muistella, että minkähän paksuisesta ja paljonkohan sitä menee. Nyt ostin vain jotain. Jannea kun oli niin ihanan väristä ja Steppiä. Jos vaikka ehdin tehdä Stepin sukiksi Sukkasadon aikana. Kangas, joka näkyy kuvassa epäselvästi, on patjanraitakangasta, sellaista siis, jota ennen oli kaikissa patjoissa. Ihanaa.

Toinen verenpaineen nostattaja on ollut Nipsu. Se ruskea Muumimuki. Aloitin jossain vaiheessa keräilemään noita mukeja syystä, että niitä erilaisia oli jo meille kotiutunut ja ajattelin, että ne on kivoja vaikka Toivon nimpparikahveilla kun on paljon erilaisia. Viime viikolla huomasin, että on ilmestynyt uusi Nipsu-muki. Ja sehän sitten tarkoitti tietysti sitä, että vanhaa Nipsua ei enää saa, eikä minulla tietenkään ole sitä. Murr. Kierrettiin kyllä hätäpäissämme kaikki lähialueen kaupat, mutta eipä löytynyt ei. Ja huutonetistä en osta törkeään hintaan ja elätä niitä, jotka ostavat noita mukeja vain rikastumistarkoituksessa. Nyt jäi meiltä ruskea Nipsu-muki saamatta. Minkähän valmistus lopetetaan seuraavaksi? Täytyy kai minunkin alkaa roikkumaan Arabian nettisivuilla, että asia selviää ennen kuin taas jää joku kiva muki hankkimatta.

Toisaalta Arabia tekee taas vähän aikaa mustaa Paratiisi-sarjaa vaikka se oli välillä lopetettu. Ehkäpä Nipsu-mukikin tulee vielä takaisin.

muumi_mnipsu.jpg picture by pupupossu

Kuva Arabian sivuilta.

Tälle viikolle on paljon ohjelmaa taas vaihteeksi, ei ehdi mukin metsästykseen. Tänään neuletapaaminen Heinissä, huomenna hammaslääkäri, sunnuntaina kummipojan ja siskonsa synttärit. Torstaina ehkä perhekerhon retki. Siksi ehkä kun Toivo on vähän flunssainen ja retkelle lähdetään vain jos poika on kunnossa.

Useissa blogeissa olen törmännyt Anna hyvän kiertää -ketjuun. Olen osallistunut siihen jo joskus aikoja sitten ja ajattelin, että en nyt. Vaan muutin mieleni. Teijalta nappasin mukaan.

Osallistun Anna hyvän kiertää -ketjuun (Pay it forward), jossa on tarkoitus tehdä jokin pieni käsityö kolmelle ensimmäiselle mukaanlähtijälle. Ehtona on, että mukaan ilmoittautuneet lupaavat laittaa hyvän kiertoon omassa blogissaan ja lähettää ihanuudet perille viimeistään vuoden 2009 heinäkuussa.

Mahdolliset ilmoittautumiset kommenttilaatikkoon.Nyt on onneksi pitkä aika tehdä noita ihanuuksia.