Viikolla oli taas kaksi kurssi-iltaa: huovutusta ja risutöitä. Huovutuskurssin tuotos on vielä kuvaamatta, samoin risut. Huovutettujen kukkien kaavaa kyseltiin. Kukan varsiosassa oli kaavana noin 20 cm korkea kolmio. Kukkaosat on tehty levynä siten, että kukan keskelle laitoin enemmän villaa, jotta kukka kääntyisi 'kupiksi'. Kukan ja varren liitin neulaamalla yhteen. Ja huovutusvaiheen tein kokonaisuudessaan käsin.

Kurssin innoittamana sain vihdoinkin tehtyä jo vuoden odottaneet styroxmunat. Niiden päälle on neulattu merinovillaa, joka on huovutettu vielä veden ja marseillesaippuan avulla tiiviiksi. Seuraavat jos näitä vielä joskus teen munat päällystän värikkäämmiksi ja otan isommat styroxmunat muotiksi.

Olen aika paljon nyt viime päivinä ommellut, leikannut kankaita ja piirtänyt kaavoja. Jotain on jo valmista, mutta erityisen paljon on kesken. Hain kangastäydennystä Sampsukalta. Tykkään. Näistä tulee vaatteita minulle ja lapsille.

Eilen käytiin Helsingissä sukuloimassa. Samalla reissulla tehtiin vähän ostoksia. Minulle ja Tyynelle vaatteita ja vähän muutakin pientä. Ja Tyynelle saappaat, sillä omista varastoista ei löytynyt tarpeeksi pieniä. Enää ei edes Tyyne voi olla ulkona sukkasillaan, sen verran märkää on jopa meillä.