Puutarhassa ei ole muutamaan viikkoon tapahtunut muuta kuin toiset kukat kukkivat ja toiset lakastuvat. Kitkemisurakka pitäisi jälleen aloittaa. Kovasti nyt olisi intoa aloitella talon ympäryksen siistimistä salaojaremontin jäljiltä, mutta vielä ei voi. Pihalla lojuu remontin jäljiltä iso romukasa ja se olisi saatava pois, että tilalle mahtuu tilaamaan multaa. Romukasan hakija näyttää olevan aika hidas. Viimeisin lupaus oli viime viikon torstai tai perjantai. Siinä se kasa kuitenkin yhä nököttää.

sammakot.jpg picture by pupupossu

Maanantaina kiertelin ja katsastin vähän sitä, että tuleeko pihalta minkäänlaista satoa. Ja kyllä sieltä jotain saadaan. Kasvihuoneesta tomaatteja ja kurpitsaa.

tomaatti.jpg picture by pupupossu

kurpitsa.jpg picture by pupupossu

Neljästä omenapuusta vain yhteen tulee omenia. Päärynäpuussa ei ole kukinnasta huolimatta raakileita ollenkaan. Kahteen kirsikkapuuhun tulee yhteensä kuusi kirsikkaa. Jotka tosin taisivat eilen mennä parempiin suihin. Harakka on nyt kovasti päivystänyt pihalla. Kuten myös rastaat. Ainakin noiden tuomipihlajoiden marjat ovat nyt kova sana. Harakka se kun ei ole kovin nirso niin näytti syövän myös edelliseltä vuodelta aroniaan kuivaneita marjoja.

Kirsikkapuun lomassa kasvaa pensaskärhö. Tuon kärhön pitäisi olla metrin korkuinen, mutta meidän yksilö kasvaa noin kaksimetriseksi.

kirsikkapuu-1.jpg picture by pupupossu

Muutama metsämansikka syötiin pihalta, samoin kasvimaalla aluskasvina kasvavasta puutarhamansikasta löytyi muutama pieni marja. Karviaisia näyttäisi tulevan paljon kuten myös puna- ja mustaherukoita. Jollei niitä sitten syö rastaat tai harakat. Meillä ei marjapensaita pahemmin suojata. Joskus olen laittanut verkot ja mikään ei ole niin kamalaa kuin löytää sieltä kuollut lintu. Eivät ne kuitenkaan kaikkia marjoja syö, joten jääköön suojat. Vadelmiakin näyttäisi tulevan, samoin puutarhamustikassa on tänä vuonna ensi kertaa kunnollinen määrä raakileita. Meillä kasvaa kuusi mustikkapensasta mäntyjen katveessa. Varmasti on maan happamuus mustikoille sopiva, mutta ehkä paikka on hiukan liian kuiva.

mustikat.jpg picture by pupupossu

Muutama tälle kesälle tarkoitettu urakkakin on valmistunut kesä-heinäkuussa. Puro ja pienet piha-altaat on kivetty. Pumput ja suihkulähteet on vielä laittamatta, koska sopivan mittainen letku puuttuu. Se kyllä ehtii vielä tälle kesälle.

Puron kivet näkyvät hiukan punaisten jaloangervojen takana.

puro.jpg picture by pupupossu

Parin pientä laattapolkua on myös valmistunut. Keinun edustalle laitoin laattoja, sillä niitä pitkin on helpompi kävellä kuin kivillä.  Tuohon eteen on vielä tarkoitus suurentaa istutusaluetta ja myös jatkaa polkua. Sen teen tänä kesänä jos viitsin. 

keinunlaatoitus2-1.jpg picture by pupupossu

Ensi kesäksi onkin sitten vain pari isompaa suunnitelmaa, jollei tältä vuodelta siirry mitään ihmeitä. Ne ovat leikkimökki ja sen yhteyteen istutusalue sekä mansikkamaa. Ja hyvällä mallilla ovat tämän vuoden urakat. Mutta kesäkin menee niin nopeasti.

ruusu.jpg picture by pupupossu