Kiitos paljon uuden vuoden toivotuksista ynnä muista. En ole paljon ehtinyt viime päivinä paljon netissä vierailla. Kaikki vähänkin ylimääräinen aika on mennyt ristiäisten järjestämiseen tavalla tai toisella. Vaikka se ei mikään iso tilaisuus ole niin sitäkin tärkeämpi meille.

Ja vaikkei järjestämistä kovin paljon ole, niin yksikin pieni juttu saattaa aiheuttaa aivan älyttömän paljon päänvaivaa. Kuten meillä kynttilänjalka.

Meidän talo on pullollaan erilaisia kynttilänjalkoja. Mutta ei yhtään lasista. Ja kastepöydän kynttilänjalan pitää olla lasinen. Tai muuten on koko tilaisuus piloilla. Tämä koskee vain meidän pojan ristiäisiä. Ja vain minun mielestäni.

Äidillä olisi kivaa Iittalan Festivo-sarjaa ja ajattelin lainata sen pienimmän kynttilänjalan. Mutta kun. Äiti muutti marraskuun lopussa. Tai oikeastaan mun veli muutti kaikki äidin tavarat. Ja ne on melkein kaikki vielä laatikoissa. Ei löytynyt kynttilänjalkaa kun sitä etsittiin. Ja sitten oli jo vauvalla nälkä ja etsiminen keskeytyi.

Myöskään kirpputorilta ei löytynyt yhtään lasista kynttilänjalkaa. Tai no pari, mutta aivan kamalan rumia ja yksi kömpelö Festivo-jäljitelmä. Ei kelvannut meille.

Minkäänlaisia lasisia kruunukynttilöiden jalkoja ei löytynyt suurista kaupoistakaan: Ei ollut Prismassa, ei Citymarketissa. Mies menee tänään vielä katsomassa Sokoksesta - siellä kun on tuo valikoima hiukan laajempi. Jännittää että löytyykö. Ja kun tuo Festivo on vielä tuotannossa eli luulisi sitä löytyvän jostain. Tai edes joku muu lasinen. Voi kun yksi mokoma pieni asia voi tuottaa paljon huolta ja murhetta.

Muuten vähäiset järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Onneksi.

Uuden pöytäliinan ompelin tuvan pöydälle myös juhlan kunniaksi. Jos tätä oikein ompeluksi voi sanoa. Kun ompelee pöytäliinan reunapäärmeet. No onhan siinä sentään tuo vaippakin.

IMG_8339.jpg picture by pupupossu

Eli Marimekon Ananas-kangasta ostin pöytäliinaksi. Pidän tuosta kovasti. Vaippa on samalla hyvällä kaavalla ommeltu taskuvaippa kuin kaikki muutkin. Sisäpuoli hamppuneulosta ja ulkopuoli vanhasta käsipyyhkeestä sydänkoristeella. Täytyy tuota hamppuneulosta tilata lisää. Vaikka se on aika arvokasta on se myös kovin imukykyistä. Ja ohutta verrattuna noihin pyyhkeisiin.

Valmiita käsitöitä olisi enemmänkin esitellä, mutta en ole niitä vielä kuvannut eli tarinat sitten kun olen kuvat saanut otettua. Eli jotain olen huovuttanut ja neulonutkin. Oikeastaan siksi en ole kiirehtinyt noiden kuvaamisen kanssa kun niissä on joissain vauvan nimi enkä sitä haluaisi vielä paljastaa. Muutaman päivän päästä vasta.