Vajaa viikko on lomaa vierähtänyt kotona ja tuntuu siltä, että mitään ei ole tapahtunut - vaikka onkin. Olen nämä päivät kovasti yrittänyt saada keittiötä ojennukseen ja siinä onnistunut kyllä. Ennen niitä meidän hääjuhlia tuli keittiö kyllä siivottua, mutta tavarat ja astiat vain tungettiin hätäisesti laatikoihin vailla minkäänlaista järjestystä. Samoin kaikki tilpehööri jäi laittamatta. Ja eihän niitä nyt ihan miettimättä järjestykseen saada.

Koska en oikein ole elämäni kunnossa tällä hetkellä on puuhailujen välissä pakko pitää välillä pieniä luovia taukoja. Yleiskunto taitaa mulla olla aika rappiolla nyt. Ei kai se usean kuukauden sairasloma ja siitä jalkaleikkauksesta toipuminen viime syksynä ja talvena oikein kuntoa kohottanut. Enkä kyllä silloin raskauden alkuviikkoina oikein uskaltanutkaan liikkua mitenkään enemmän. Nyt ei sitten enää jaksa.

Mutta siihen keittiöön. Lupasin kai esitellä sen kun on valmista ja nyt oikeastaan on. Puutteita on tietysti vielä vähän: ikkunoiden karmit on hiottu ja maalattu ja huomenna laitetaan ikkunat paikoilleen (ja sitten voi loput verhoistakin virittää), muutama oven lista puuttuu, yksi yläkaapin hyllylevy puuttuu ja pieni pala tapettia yhdestä nurkasta. Ei paljon. Sisustusjuttuja puuttuu sitten vähän enemmänkin. Mutta niitä sitten kun vastaan tulee sopivia.

Laitetaan tähän vertailun vuoksi yksi 'ennen' -kuva.

IMG_3375.jpg picture by pupupossu

Ja sitten uutta.

IMG_7031.jpg picture by pupupossu

Ikkunan alapuolella oleva matalampi kaappi on itse rakennettu, sillä siinä keittiöliikkeessä, mistä me keittiö ostettiin, ei ollut matalia pöytäkaappeja valmiina.

IMG_7029.jpg picture by pupupossu

Tuosta jääkaapin oikealta puolelta puuttuu vielä kapea kaappi - sekin täytyy itse sinne rakentaa. Ikkunan oikealle puolelle pitäisi hankkia jonkinlainen pieni seinäkaappi. Pienen kaapillisen verran jäi tavaroita vielä pahvilaatikkoon odottamaan :O) Samoin tuolit maalataan jossain vaiheessa valkoisiksi. 

IMG_7032.jpg picture by pupupossu

Tällä seinällä ei ollut ennen kaappeja ollenkaan - vain suuri senkki. Joten jonkin verran enemmän on nyt säilytystilaa kuin ennen. Silti jäi se laatikollinen tavaroita yli :D Miten se on mahdollista?

IMG_7030.jpg picture by pupupossu

Piti ottaa lähikuva tuosta vasemmassa reunassa olevasta pyyheliinapeitteestä. Kamerasta loppui akku, enkä malttanut ladata, joten tässä vähän epätarkka kuva. Peite on miehen äidin tekemä, eikä kai ole koskaan ollut käytössä. Sen takana säilytetään keittiöjakkaraa.

Lähikuvia piti ottaa muutenkin enemmän. Samoin yhden seinustan kaapit jäi kuvaamatta. Mutta nyt näin. Kyllähän tästä jonkinlaisen käsityksen saa.

Keittiöpuuhien lisäksi olen vähän virkannut aina 'tauoilla'. Äidillä ollaan myös käyty korjaamassa ovea. Äiti kun meni ja kaatusi vessasta tullessaan. Vähän yritin olla vihainen, mutta en sitten pystynyt kun äippä selitti sen kaatumisensa taas niin hauskasti. 'En tiedä miten se jalka siinä lipesi ja sitten tuo ovi kolahti toiseen ja tuo pala irtosi ovesta. Niin ja tuohon minä löin pääni.' Hmm. Ovesta se oli enemmän huolissaan, kuin kaatumisesta yleensä. Kun kysyin, sattuiko pahasti, sanoi äiti, että tässähän minä olen. Totta.

Niin ja neuvolakäynti on ollut viikolla ja viimeinen perhevalmennuksen kerta. Tällä viikolla on alkanut myös jonkinlainen mammajumppa ja ajattelin, että menisin ensi viikolla sinne rohkeasti mukaan. Kun nuo bikinit sentään vielä mahtuvat päälle.