pienenpojanasusteet.jpg picture by pupupossu

Tai kyllä nämä tytöllekin käyvät, mutta tässä tapauksessa tulevat pojan käyttöön.

ruskeatlapaset.jpg picture by pupupossu

Ruskeat lapaset

Lanka: Lanett ja Baby Ull, molemmat 100% merino. Kulutus 20 g.

Puikot no 2,75.

Ohje: Peruslapanen. 40 s, resori 2o2n 20 krs, kämmenosa 30 krs ennen kärkikavennusta. Peukalossa 15 s, korkeus 14 krs ennen kärkikavennusta.

keltasetlapaset2.jpg picture by pupupossu

Keltaiset lapaset

Lanka: Maija, 85% villa, 15% polyamidi. Kulutus 30 g.

Puikot no 2,75 resorissa, 3 kämmenosassa.

Ohje: Peruslapanen. Resorissa 36 s, kämmenosassa 40 s. Resori 20 krs, kämmenosa 30 krs ennen kärkikavennusta. Peukalossa 15 s, korkeus 12 s ennen kärkikavennusta.

keltasetlapaset1.jpg picture by pupupossu

Lapasia tarvitaan paljon. Vaikka ulkoilupuku saa olla useamman kerran käytössä ennen pesua, niin lapaset haluan pestä aina kun likaantuvat. Ja nehän likaantuvat jo kerran käytön jälkeen. Ainakin tähän aikaan vuodesta.

Vielä pitäisi yhdet tai kahdet tehdä, mutta näiden pienien lapasten neulominen on minusta tylsää. Nopeastihan ne valmistuvat, mutta jostain syystä tuo peukalon tekeminen on ihan kamalaa. Ja Juuri näihin pikkulapasiin. Vaikka se valmistuu vartissa. Silti. Koko neulomisen ajan on jossain alitajunnassa ajatus niistä peukuista. En ymmärrä. Kahdet kuitenkin valmistui. Ja niihin peukalot.

kaulahuivi.jpg picture by pupupossu

Huivi

Lanka: Handu Handdyed, 60% villa, 20% silkki, 20% bambu. Kulutus 50 g.

Puikot no 3.

Ohje: 30 s, 1o1n. Leveys 8 cm, pituus 140 cm.

Jos on peukkujen teko vähemmän kivaa, niin 1o1n pitkä huivi ei myöskään ole kivointa. Otin tavoitteeksi tehdä aina puikon mitan verran päivässä ja se ei ollut liikaa, joten tylsyys selätettiin näin.

Langan ostin viime vuonna Lahden Kätevä-messuilta ja ajattelin, että se pitää saada kulutettua pois alta ennen uusia messuja. Lankaa jäi vielä toiset 50 g, mutta tämäkin kulutus jo oikeuttaa uuden vyyhdin hankkimiseen.

toivonsukat.jpg picture by pupupossu

Jarrusukat

Lanka: Katia Ole Socks Tribu, 75% villa, 25% polyamidi. Kulutus 30 g.

Puikot no 2,5.

Ohje: Perussukka. 44 s, resori 40 krs, teräosa tehty mittojen mukaan.

Toivosta oli erityisen kivaa sovittaa keskeneräistä sukkaa. Aina sovituskerralla sitä kokeiltiin kumpaakin jalkaan useita kertoja.

sukkienjarrut.jpg picture by pupupossu

Sukkien pohjiin silitin jarrut. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin pitävät tai miten pysyvät pesussa. Jarrujen ohjeessa kyllä luvattiin pesunkestävyys, mutta epäilen niin kauan kunnes näen. Jarrut ostin keväällä Tapion kaupan retkellä. Tämä kulutus puolestaan oikeuttaa seuraavaan käyntiin Tapiolla :D

pipa.jpg picture by pupupossu

Kypärämyssy

Lanka: Drops Merino, 100% merino. Kulutus 50 g, tai oikeastaan hiukan yli, mutta puntari näytti tuolla tarkkuudella.

Puikot no 3,5.

Ohje: Suuri Käsityölehti 9/2007, malli no 11, 4 - 6 -vuotiaan koko.

Eli aivan ei yksi kerä Merinoa riittänyt tähän, reunus täytyi tehdä toisella kerällä. Minun käsialassa tai lanka- ja puikkovalinnoissa on jotain outoa, sillä tämä 4-6 -vuotiaan koko on Toivolle juuri nyt hyvä. Ja taatusti on pojalla ihan normaalikokoinen pää. Tykkäsin ohjeesta ja tykkään pipon mallista ja hyvin pysyy päässäkin tämä pipa. Koristeeksi laitoin tuon vanhan merkin, vaikkei sitä biovaaraa nyt enää Toivon housuista löydykään :D

mirkonpipo.jpg picture by pupupossu

Keltainen pipo

Lanka: Maija kaksinkertaisena, 85% villa, 15% polyamidi. Kulutus 80 g.

Puikot no 3,5.

Ohje: Mirkon pipo / Annen blogi.

Melkoista peltiä tuli 3,5 puikoilla tuo Maija kaksinkertaisena, mutta onpahan tiivis. Nauhat tein ohjeesta poiketen i-cordina ja yksinkertaisella Maijalla. Tykkäsin tästäkin ohjeesta ja mallista. Ja ilmeisesti Toivokin tykkäsi, sillä hattu on ollut useita kertoja päässä myös sisällä.

mirkonpipossalukeetraktorilehte.jpg picture by pupupossu

Hatun koristeen hankkiminen meinasti tulla ongelmaksi. Ihan muuta tuohon etsin parilta kirpputorilta, mutta koska en haluamaani löytänyt, niin laitoin avaimen omista kokoelmista. Tytön hattuun olisi löytynyt vaikka mitä, mutta en halunnut mitään prinsessaa tai kukka-aihetta tähän. Toivoa kun on luultu tytöksi jo pelkästään sen perusteella kun päällä oli keltainen villapaita, mitenköhän sitten jos keltaisessa hatussa olisi vaaleanpunainen kukka? 

pipohuivilapaset.jpg picture by pupupossu

Nyt kun on pakolliset Toivon asusteet valmistuneet, voin vihdoin tehdä itselle jotain. Tuleva vauvakin tarvitsisi lapaset näihin ei onneksi tarvi peukkua ja sukat ja nutun, mutta aikaa on vielä.

toppijasukatkesken.jpg picture by pupupossu

En osaa päättää, jatkanko jotain vähistä keskeneräisistä, vai aloitanko kokonaan uutta. Kesken olevista Puro-toppi tai sukat olisi kiva saada valmiiksi. Ehkä jatkan topista, niin saisin neulekoriin taas tilaa, eikä tarvitsisi käyttää Toivon astioita keskeneräisille töille.

langattoivonkulhossa.jpg picture by pupupossu