Kiitos paljon takkikommenteista. Takki oli jo koeajolla kun käytiin eilen Ikeassa. Oli lämmin. Ja ihan vain muistiin seuraavaa ikeanretkeä ajatellen: ei enää sunnuntaisin kun siellä on heikunkeikunpäivät ja Toivo nukkunut lyhyet päiväunet menomatkalla autossa. Kyllä sieltä selvittiin ilman uhmakohtausta toisin kuin edellisellä kerralla, mutta se väentungos ahdisti jo aikuistakin. Toivolle ostettiin reissulta junanrata.

IMG_2260.jpg picture by pupupossu

Ikean ostosretken päätarkoitus oli kuitenkin ostaa lipasto Toivon huoneeseen. Kovan retkipäivän jälkeen oli pienelle hienolle miehelle rankkaa kun sitä ei kasattukaan vielä illalla. Eikä aamullakaan ennen kuin oli puurot syöty, vaatteet puettu, hampaat pesty ja mitähän vielä. Mutta odotus palkittiin. Sillä vielä illallakin poika jaksoi muistuttaa, että isä kokosi kaapin, mutta Toivo auttoi. Kaapin kokoaminen oli sen verran tärkeä juttu, ettei edes kivan ystävän pikainen vierailu jaksanut ihan koko aikaa kiinnostaa.

Minä ostin itselleni myös jotain pientä. Kangasta, pari koria ja hauskan emalikannun. Mies sai lihapullia. Ja Tyyne tissimaitoa. Jokaiselle jotakin.

korit.jpg picture by pupupossu

kannu.jpg picture by pupupossu

Viime viikolla sain neuletakin lisäksi valmiiksi muutaman tiskirätin.

tiskirtit.jpg picture by pupupossu

Tiskirätit

Lanka: Novita Luxus Cotton. 100% puuvilla. Kulutus 100 g.

Puikot no 4.

Ohje: Jostakin englanninkielisestä blogista löydetty ja blogin osoite hävinnyt. Mutta jotenkin näin se ohje meni: 38 s. Alkuun ja loppuun 3 krs o. Reunoihin ainaoikein 3 s. Ja siihen väliin 1.krs o. 2.krs n. 3.krs 2 n, 1 o 4.krs 2 o, 1 n. Ja noita neljää kerrosta toistetaan haluttu määrä.

Yhden rätin jätän itselle, loput menevät lahjavakkaan.

Tiskirättien lisäksi olen taas virkkaillut muutaman isoäidinneliölapun. Kunhan tämä hamsterikuukausi loppuu, lopetan myös minä näistä neliöistä jauhamisen. Eihän ne oikeasti ketään kiinnosta. Palaan isoäidinneliöihin vasta kun niitä on tarpeeksi ja ne ovat valmiina peittona.

Olen myös ommellut hyvin vähän ja hyvin pientä. Sen verran, että ainakin voin todeta yksinkertaisten ja helppojen ompelujen taidon olevan vielä tallella.

alushamejapesupussi.jpg picture by pupupossu

Eräästä poistoon menneestä hameesta irroitettuun alushameeseen laitoin reunapitsin. Hame viskoosia, pitsi aitoa tekokuitua. Marimekon kankaanjämästä ompelin pesupähkinöille pussin rikki menneen tilalle. Nyörin virkkasin lopusta Luxus Cottonista, joten pystyn hyvällä omallatunnolla ilmoittamaan lankahamstereihin kulutukseksi koko 100 g.

neuvolakorttikotelo.jpg picture by pupupossu

neuvolakorttikotelonkoriste.jpg picture by pupupossu

Tyynen neuvolakorttiin tein kuoret. Kankaiden (puuvilla, itse värjätty pellava) ja pitsien (perintöpitsiä, itse värjättyä pitsiä ja ihan juuri ostettua pitsiä) jämistä ommeltu. Ei mikään taideteos, mutta itse tykkään. Ja niin myös Tyyne.

IMG_2228.jpg picture by pupupossu