Menin sisustushuovutuskurssille tavoitteena tehdä vessaan uusi matto. Tavoite täyttyi ja matto valmistui. Loppuvanutus matolle on tehty Jämsässä huopatehtaassa koneellisesti. Käsin sitä ei saisi tarpeeksi tiiviiksi.

Matto on kooltaan pieni: 54 x 80 cm. Aloituskoko oli 80 x 110 cm, joten hyvin kutistui. Villaa mattoon upposi reilusti yli kilo. Väliin laitoin kaksinkertaisen harson. Sinne voisi laittaa myös villapuseron tai villakangasta, mutta sopivaa ei löytynyt. Harsoa sen sijaan löytyy pinokaupalla.

Huovutetusta matosta saa helposti kaksipuoleisen eli kummallekin puolelle eri kuviot. Toiselle puolelle tein muurahaisen ja toiselle sydämiä.

Olisin halunnut vaalean maton, mutta se ei vessakäytössä ole oikein hyvä. Edellinen (myöskin huovutettu) matto oli vaalea ja meni käytössä aika epäsiistin näköiseksi. Tummassa tosin näkyy roskat helposti, mutta ei haittaa. Matto onnistui ja siitä tuli juuri oikean kokoinen ja näköinen. Olen enemmän kuin tyytyväinen.

Koska villa ei ime nestettä, on tällainen matto pienen pottailijan ja toisen opettelevan pottailijan vessassa ihan paras. Ylivuodot saa helposti maton päältä pois, eikä mitään imeydy sisälle.

Toinen erityisen onnistunut työ kurssilta oli harakka.

Leikkasin äitiyspakkauksssa olleesta superlonpatjasta harakan muodon ja neulasin villat siihen kiinni. Lopulta huovutin vielä vedellä ja saippualla ja vanutin hiukan. Harakka pääsi eteisen ikkunaan ilkkumaan sisälle kurkisteleville kissoille.

Harakan voi nähdä livenä ensi viikonloppuna 16. - 18.4.2011 klo 12.00 - 18.00 Wellamo-opiston kevätnäyttelyssä Lahdessa aikuiskoulutuskeskuksessa. Mattoa voi tulla kurkistamaan meidän vessaan.

Harakka harakka huttua keittää hännällänsä hämmentää, käyttää suurta kämmentään.

Antaa tälle pojalle, antaa tälle pojalle, antaa tälle pojalle, antaa tälle pojalle, mutta tuolle pojalle ei anna mitään, vaan vie viimeiset pesään.