Viime viikko meni aika vähillä koneen avaamisilla ja tälläkin hetkellä haluaisin tehdä ihan jotain muuta, mutta koska laskut on pakko maksaa, ajattelin ainakin blogin päivitää. Ja sähköpostin lukea.

Lapsilla tuli yhtenä päivänä taas riita siitä kun kumpikin halusi samaa. Yleensä ne riidat selvitellään ja tehdään leluista, tavaroista, vaatteista, ovien avaamisista tai mistä ikinä vuorot tai sitten keksitään toiselle jotain korvaavaa. Nyt ratkasin riidan tekemällä samanlaisen, koska kiista tuli piposta ja paksummalle pipolle on näillä pakkasilla tarvetta. Pipon samanlaisuus koski vain avainta ja sitä, että siinä on narut, jotka somitaan leuan alle. Tein kuitenkin samalla ohjeella.

Avainpipo

Lanka: Hjestegarn Lima kaksinkertaisena. 100% villa. Kulutus 110 g.

Puikot no 6.

Ohje: Annen blogi/Mirkon pipo.

Ohje on kiva ja olen tehnyt sillä tätä ennen jo kaksi. Tähän paksumpaan malliin vähän muuttelin silmukkamääriä ja kerrosmääriä, mutta muuten on ohjeen mukainen. Ja kaikki tykkäävät. Etenkin avaimesta.

Eilen käytiin kerhon kanssa tutustumassa paloasemaan. Siellä on käyty ennenkin, mutta nyt oli Toivo ehkä sopivamman ikäinen tutustumiseen. Tyyne vain hiihteli perässä ja imeskeli takkiaan. Toivo koeistui paloautot ja moottorikelkat, tutki autot ja välineet ja esitti ne kaikki hankalat kysymykset palomiehille.

Palolaitokselta ajeltiin kylään jonka jälkeen haettiin mies töistä ja käytiin Terrassa. Kilometrejä kertyi, mutta päivä oli täydellinen. Tänään oli kyllä jännittävä päivä kun nähtiin kauhakuormaaja, junanrata ja juna. Sitten nähtiin paloautoja ja juostiin Laurin kanssa. Ja Lauri söi niitä tikkuja. Kivointa oli nähdä neljä trukkia.