Ristiäisistä jääneet sotkut on siivottu ja jämäpiirakat pakastettu. Yksi asia toi vähän päänvaivaa. Kastevesi. Se on melkoista ongelmajätettä. Ei sitä oikein voi viemäriinkään kaataa. Kirkon nettisivuilla lukee, että kaunis tapa on kaataa se takaisin luontoon, mutta nyt on lumi peittänyt pihan, joten sekin ajatus tuntui vähän oudolta.

Ongelma ratkesi kuitenkin vähän kuin itsestään. Yllätin Alma-kissan pöydällä juomasta vettä. Lopulta siirsin koko maljan lattialle ja annan kissojen hoitaa homman loppuun. Eemeli menee kupille ensimmäisenä kun tulee ulkoa sisälle. Tämähän on myös eräänlaista 'takaisin luontoon' -sarjaa. Ja on kissoilla kerrankin kaunis juomakuppi.

Eilinen on ollut muutenkin ongelmanratkaisupäivä. Kävin aamulla Heinolassa Reumalla ja sain apua kipeisiin käsiin, sormiin ja polveen. Polvesta otettiin nestettä pois ja ranteet, rystyset sekä sormet saivat kortisonipiikit. Samoin aloitettiin lääkitys suun kautta melkein vuoden tauon jälkeen. Ja vaikutus tuntuu heti. Tänä aamuna pystyin nostamaan vauvaa ilman minkäänlaista kipua käsissä. Tuntui oikein hyvältä.

Käsityöpuolella on ollut hiukan taukoa. No, ompelin eilen yhden vaipan, mutta muuten on vähän suunnitteluasteella kaikki. Montaa asiaa tekisi mieli aloittaa, mutta keskeneräiset pitäisi ensin saada tehtyä pois. Se on kai mahdotonta.

Viime vuoden puolella tein pari huovutustyötä mitkä on esittelemättä. Koska toiseen tuli vauvan nimi. Ja se on vauvan makuualusta. Vielä sillä ei suurempaa käyttöä ole, mutta onpahan valmiina. Ja vaunujen kopan pohjalle sen voi laittaa lämmikkeeksi.

Alusta on siis huovutettu suomenlampaan villasta rullaamalla bambuverhon avulla. Koristelin sitä hiukan kirjomalla Nalle Colori -langalla.

Itse en ole kovin tyytyväinen tähän. Vain melko tyytyväinen. Mutta kun tätä tehdessä mulla oli sellaisia parin tunnin mittaisia pätkiä syöttöjen välissä niin ei siinä oikein ehtinyt kunnolla päästä edes alkuun kun piti jo keskeyttää. Kuvioita en sen vuoksi neulannut kiinni ennen huovutusta (paitsi nimen ja vuosiluvun) ja sen kyllä näkee. Mutta toisaalta tämä on tässä käytössä ihan hauska näinkin. Ja Toivo tykkää - se riittää :O)

Itselle sitten huovutin ihan pienen jutun samalla kun tein kastemekkoon rusettia. Eli sydämen kaulakoruksi. Nyörinä on nahkanauha. Tähän olen tyytyväinen.

Olen ilmoittautunut yhdelle maaliskuussa pidettävälle huovutuskurssille. Vaikka kuinka osaisin huovuttaa ilman kurssejakin on se ihan toisenlaista tehdä sitä paremmissa tiloissa pöydällä kuin pesuhuoneen lattialla selkä jäykkänä. Ja sen lisäksi vielä hyvässä seurassa.