Pitää näitä jo aikoja sitten tehtyjä juttuja päivittää tänne - kun vielä muistaa.

Ompelin Toivon huoneeseen (joka tällä hetkellä on lasten yhteinen huone) taas uudet verhot. En ollut edellisiin kovin tyytyväinen, enkä vielä tiedä, pidänkö näistäkään. Tai siis kangas on kiva, mutta tuon kellertävänbeigen tapetin kanssa yhdessä näyttää jotenkin tunkkaiselta. Uusi tapetti on lähiaikoina tulossa, joten jännättäväksi jää, miltä verhot sitten näyttävät. Ja kuvastahan ei tietty saa mitään selvää, kun valoa tulee ikkunan täydeltä. Mutta oikeasti näyttää oudolta.

Ihan perusverhot, Eurokankaasta ostetusta Laura Ashleyn 'Polka dot' -nimisestä puuvillasta.

Noita pupuja ja nalleja ynnä muita ripustin ikkunan eteen roikkumaan, koska unikavereiden (kuten niitä meillä kutsutaan) kori alkoi paisua yli äyräiden. Pehmolelut on kivoja, mutta käyttöasteeseen ja kokoon ja pölynkeräämismäärään nähden ärsyttäviä. Tuossa ikkunassa ne eivät ole hankalasti tiellä. Pölyä kyllä keräävät.

Ompelin ikkunaan roikkumaan verhokankaasta myös pienen merihevosen, koska sitä toivottiin. Jossain Tilda-kirjassa taitaa olla kaava tällaiseen, tämän piirsin itse. Otus on täytetty langanpätkillä.

Vielä innostusta riitti sen verran, että tein samasta kankaasta leppäkerttutyynyn. Valkoiset osat vanhasta tyynyliinasta, samoin jalat ja tuntosarvet. Sisätyyny on tavis nelikulmainen tyyny, jonka kulmat pyöristin. Tuli sopiva.

Tähän huoneeseen on siis tulossa lähiviikkoina pintaremontti. Eli lattia menee vaihtoon, samoin tapetit. Paneelit ehkä maalaan, jos näyttävät vääränvärisiltä uuden lattian ja tapetin kanssa. Säilytystilaongelmaa remontti ei vielä ratkaise, mutta Tyynelle tuleva uusi huone ehkä ainakin vähän.

Ihan parasta remontissa on se, että päästään eroon tuosta halpislattialaminaatista, joka on kylmä, ruma ja sähköinen eli kerää pölyä ihan sikana.