Ensin Toivo kiittää!!!

Helmikuun alku tarkoittaa SNY:n ja Lankahamstereiden alkamista. Tänä vuonna olen kolmoshamsteriryhmässä. Koko kuukausi ilman lankaostoja ja neuloa pitäisi muka ihan kamalan paljon. Lankoja kyllä riittää, mutta löytyykö sitten sellaisia mistä just haluaisi jotain tehdä. Ei tietenkään. Omia lankoja en ole punninnut mutta niitä on aika monta korillista. Melkein tekisi mieli tehdä sellainen päätös, että ostan lankaa vain kun tiedän mitä siitä teen. Päätös olisi hyvä, mutta kun se ei kuitenkaan pidä niin en sitä myöskään tee.

Langat.jpg picture by pupupossu

Koska aion tässä kuussa tehdä myös muitakin käsitöitä kuin vain neuloa niin ei ole kovin suuret suunnitelmat hamstereihin. Eilen tein vähän mietintätyötä ja seuraavia juttuja aion helmikuussa tehdä: Toivolle vaippahousut tai kahdet eli ainakin yhdet. Itselle polvisukat tai liivi eli slipari. Polvisukat varmaan kun niihin olisi ohjekin jo tiedossa. Ja slipariin pitäisi löytää joku tosi kiva ohje. Eli voi olla, että liivi jää joksikin tulevaisuuden haaveeksi. Miehelle lapaset. Ja jos ehtii niin Toivolle vielä jonkinlainen pehmoapina. Sitä tuskin ehtii kun siihen ei ole minkäänlaista ohjetta, mutta katsotaan nyt. Se vaan olisi hyvä jämälankojen kulutuskohde. Näitä olen siis suunnitellut helmikuulle.

Tammikuun lopussa sain valmiiksi myös jotain. Jos kuvista joku selvää saa niin hyvä. Olisi kai pitänyt mennä ulos kuvaamaan, mutta en sitten mennyt. Eli myssy on tässä ekassa kuvassa.

Rangoli1.jpg picture by pupupossu

Rangoli-myssy

Lanka: Ruskea ja musta Drops Alpaca. 100% alpakkaa. Noin 100 g eli 50 g kumpaakin väriä.

Puikot no 4.

Ohje: Cabled 'Rangoli' Hat

No. Kiva tätä oli tehdä kun tuo alpakka on niin ihana lanka. Ehkä nuo kuviot pääsisivät paremmin esiin jossain muussa värissä kuin musta-ruskeasekoituksessa. Mutta kun se joku muu väri ei ehkä sitten pääsisi mun päähän. Oletin, että tämä myssy olisi jotenkin napakampi ja pienempi, mutta tästä tuli kyllä aikamoisen muhkea hattu. Sellainen rastafari-hattu - paitsi, että se on väärän värinen eikä mulla ole rastoja eikä partaakaan. Mutta päätä se on lämmittänyt jo tämän vuoden pisimmän vaunulenkin aikana. Ja vaikka reilu onkin niin ei pyörinyt päässä eikä pudonnut silmille. Pidän oikein kovasti.

Kannattaa käydä kurkkaamassa tuota linkkiä. Siellä näkyy noiden 'palmikoiden' kuviointi paljon paremmin kuin näissä mun kuvissa.

Rangoli3.jpg picture by pupupossu

Alpakan jälkeen Nalle-langan neulominen tuntui aluksi kurjalta ja karhealta. Mutta onneksi vain aluksi. Tässä kuvan huono laatu johtuu puolestaan siitä, että mallin jalat eivät pysyneet hetkeäkään paikoillaan.

Supervauvanpolvisukat1.jpg picture by pupupossu

Supervauvan polvisukat

Lanka: Nalle Colori. 75% villaa, 25% polyamidia. 35 g.

Puikot no 3.

Ohje: Uhoavan gnun Supervauvan polvisukat.

Supervauvanpolvisukat2.jpg picture by pupupossu

Eli aivan ihanat pikkuiset polvisukat. Koska mulla on löysä käsiala ja käytin ohjetta paksumpia puikkoja niin nämä sukat ovat sen verran suuret, että mahtuvat meidän supervauvalle vähän pidempään eli ainakin tämän talven. Aluksi vähän harmitti tuo lankavalinta kun nuo näyttävät vähän kuin maastosukilta, mutta kun silmä siihen tottui niin pidän kyllä näistäkin oikein paljon. Toisen kantapään onnistuin jotenkin sössimään, mutta onneksi Toivon jalat ovat niin paljon liikkeessä, ettei pientä virhettä kerkiä kukaan nähdä.

Näistä ei siis grammoja hamstereihin heru, mutta seuraavasta valmistuneesta sitten joka on jo tänään aloitettu. Ei tosin yön tunteina vaan ihan vasta aamulla.

Villahousujenalku.jpg picture by pupupossu

Niin ja vielä sellainen neulomisaiheinen juttu. Lankesin myös ostamaan Punokset puikoille -kirjan. Ihan sokkona. Mutta ei kyllä kaduta yhtään. Siinä oli niin monta ihanaa neuletta, joita kiinnostaisi tehdä. Ja jos vaikka edes parikin sieltä tulisi neulottua niin sehän vasta olisi jotakin. Nyt vain melkein kaduttaa, että tuli lähdettyä mukaan hamstereihin kun ei saa sitä lankaa ostaa. Eli kirjan ohjeet odottakoon vielä ainakin kuukauden. Niin ja parasta kirjassa oli se, että ensimmäisen neuleen nimi oli Toivo <3