Salainen Neuleystävä

Eilen se saapui. Tai oikeastaan tänään vasta piti, mutta kun kerran sain lähetystunnuksen niin sillä se jo eilen haettiin postista. Suuri paketti Salaiselta Neuleystävältä. Yli kilon painoinen. Miehen kommentti oli, että Yli kilo suklaata! Ei nyt ihan niin. Oli siellä yksi suklaalevy, mutta se ei päässyt kuvaan kun syötiin jo eilen iltapalaksi ja kuvat otettu tänään. Miehen mielestä Salaisen neuleystävän kirjoittamattomiin sääntöihin kuuluu se, että suklaat kuuluu aina miehelle. Eikä. Minä kyllä suurena suklaan ystävänä aion oman osuuteni syödä ihan itse.

Paljon ihanaa löytyi isosta paketista. Herkullisen väristä itse värjättyä villalankaa, pari kerää Dropsin puuvilla-viskoosisekoitetta, sakset, samoja kauniita heloja kuin edellisessäkin paketissa, sukat, pussukka, sukkapussi, Toivolle värityskirja ja Playmobil-ukko.

snyntoka.jpg picture by pupupossu

Erityiskiitos Salaisen ystävän pojalle, joka halusi lahjoittaa Playmobil-ukon Toivolle. Se todellakin pääsi heti leikkeihin. Kuten myös värityskirja. Siksi niitäkään ei tuossa kuvassa näkynyt. Mutta mieluisia olivat kumpikin.

IMG_0060.jpg picture by pupupossu

Paketissa oli monta itse tehtyä juttua. Paljon käytetty aikaa ja vaivaa paketin valmistamiseen eikä pelkästään kaupasta haettu. Se on minusta hieno juttu. Ja varsinkin kun oli niin kivoja nämä itse tehdyt. Sukkapussukka pääsee kyllä käyttöön, minusta se oli ihan hyvin tehty. Juurikin eilen suunnittelin toisen pienen sukkalaatikon hankintaa, kun Toivon sukat valuvat ulos jo omasta laatikostaan. Nyt ne sijoittuvat tuohon pussiin ja vanha laatikko siirtyy vauvan sukille. Ei tarvise mennä kauppaan tämän takia.

Sukat ovat sopivat jalkaan ja aivan ihanan väriset! Mitäköhän lankaa tuo mahtaa olla? Onko konepestävää? Jalassa sukat ovat juuri parhaillaan.

snynsukat.jpg picture by pupupossu

Mutta kaikkein ihanin juttu tässä paketissa oli nämä itse värjätyt villalangat. Tykkään ihan kovasti <3 Viininpunaisen ja marjapuuron punaisen sävyjä. 150 g. Niistä kai saisi huivin tehtyä. Siis jos niitä raaskii käyttää.

snynlangat.jpg picture by pupupossu

Kiitos paljon SNY! Oli aivan ihana paketti.

Adjuvantti

Adjumikätantti? Eli se sikainfluenssarokotteessa oleva tehosteaine. Siitä ja rokotteesta seuraavaksi vähän omia mielipiteitä.

Joten kiitos rokotuskommenteista On kyllä mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteitä asiasta. Niitä olen viime päivinä kuullut ja lukenut paljon. Mutta niinhän se on, että minä olen se, joka päätän otanko rokotteen vai en. Päätöksen olen jo tehnyt ja se on se, että huomenna menen rokotettavaksi. Päätöksen perustan oletettuihin tosiasioihin en mielipiteisiin. Ainoa mielipide, jota olen asiassa tosissaan kuullut, on miehen mielipide. Että ihan en onneksi yksin joutunut päättämään.

Jos en olisi raskaana, en miettisi hetkeäkään, vaan ottaisin rokotteen. Olen monena syksynä ottanut kausi-influenssarokotteen, eikä se ole minulle aiheuttanut minkäänlaisia oireita. Sen sijaan influenssan olen välttänyt. Onko rokotteen ansiota vai ei - kipeänä en kuitenkaan ole ollut. Yhtenä talvena mies oli yli viikon influenssassa ja makasi kovassa kuumeessa sohvalla ja minä en edes aivastanut. Uskon, että se meni näin rokotteen ansiosta.

13 - 19 -vuotiaana sairastin kolme kertaa keuhkokuumeen, joista olen joka kerran joutunut sairaalaan. Pisin sairaalassaoloaika keuhkokuumeen vuoksi oli kuusi viikkoa ja olin hyvin huonossa kunnossa. Sen jälkeen oikean keuhkon alalohko poistettiin, joten keuhkot eivät ole ehkä minulla ihan priimatavaraa. Siksi en välittäisi saada influenssaa enkä varsinkaan jälkitautina herkästi tulevaa keuhkokuumetta.

Mutta siitä rokotteesta. Rokoteinfon sivuilta löytyy paljon kaikenlaista tietoa. Joukossa on hyviä ja fiksuja artikkeleita, mutta osa melkoista rokotteiden vastaista propagandaa. Etenkin mielenkiintoisia on väitteet THL:n valehtelusta. Mikä kyllä saattaa olla tottakin, mutta perusteluja asiasta en löytänyt. Vielä mielenkiintoisempi oli otsikko, jossa vihjattiin rokotteiden osalta jopa salaliittoteoriaan. No, mahdollista sekin, mutta minulta pääsi kyllä tuossa kohtaa nauru eikä mieleenkään tullut sen takia jättää rokotetta ottamatta. Rokoteinfon sivuilta en löytänyt yhtään artikkelia, joka kumoaisi päätökseni ottaa rokote. Se mitä muiden maiden viranomaiset suosittelevat, ei vaikuta minuun. Luotan Suomen terveydenhuoltojärjestelmään ja lääkäreihin.

Ja sitten niihin rokotteen ainesosiin.

90% vettä. Kuulostaa turvalliselta.

2,4% DJ-alfa-Tokoferolia eli E-vitamiini, joka tukee immuunijärjestelmää. Ei kuulosta tämäkään vaaralliselta.

0,001% Tiomersalia eli säilytysainetta eli elohopeaa. Kuulostaa pahalta ellen tietäisi, että saan viikottain enemmän elohopeaa syömällä kalaa.

0,0008% vaarattomaski tehtyä influenssavirusta, joka aktivoi rokotetun oman immuunijärjestelmän kehittämään vasta-aineita. Tästä en osaa sanoa mitään muuta kuin että eikös ne kaikki rokotteet sisällä sitä ainesosaa mitä vastaan se rokote on?

1% Polysorbaattia eli emulgointiainetta, joka liuottaa öljyjä. Tavallinen elintarvikkeiden lisäaine (E432, E433, E434, E435, E436). En selvittänyt, missä elintarvikkeissa tätä on, mutta luultavasti olen sitäkin elämäni aikana syönyt. Ei pelota. 

2,1% Skvaleenia eli hainmaksaöljyä. Tämä skvaleeni on sitä adjuvanttia eli tehosteainetta eli se tehostaa rokotteen vaikutusta. Hainmaksaöljystä en osaa sanoa mitään, mutta skvaleenia on myös oliiviöljyssä eikä se kuulosta minusta tarpeeksi vaaralliselta, vaikka juuri tämä on se silmätikuksi joutunut ainesosa.

Tiedän, että rokotetta ja sen vaikutusta on tutkittu vielä kovin vähän. Vielä kuukausi sitten olin vahvasti sitä mieltä, että en rokotusta ota juuri tämän takia. Nyt olen eri mieltä.  

Suunnilleen näihin tietoihin - ja vähän tunteeseenkin - perustuen tein päätöksen. Oletan tietenkin tietojen olevan totta. Suuri salaliittohan on aina mahdollinen. Minä kuitenkin otan rokotteen.