Eilen paistettu kinkku leivinuunissa, korjattu enkelikello, neulottu lapaset, leivottu pähkinä-kookoskakku, viety pari pakettia, laulettu joululauluja ja muita lauluja ja leikitty junanradalla. Tänään nostettu kaatunut joulukuusi, syöty pähkinä-kookoskakkua, avattu kalenterin viimeinen luukku, laulettu kaikenlaisia lauluja ja katsottu pikkutraktoria. Joulu on alkanut kivasti.

Viimeisen luukun askarteluna on pahvienkeli. Tähän oli ohje vuoden takaisessa olikosenyt Kotivinkissä ja kaavojen ainakin piti olla niiden nettisivuilla. Minä tein kaavat itse.

Pahvina käytetty vuoden takaisia konvehtirasioita (jolloin olen myös kaavat piirtänyt ja pahvit leikannut, kaikki muu on tehty tämän vuoden joulukuussa). Päällystykseen käytetty kirjan sivuja, karttaa, kuviopaperia, tapettia, tarroja, kiiltokuvia, kakkupaperia, kimalleliimaa, vanhan lehden sivuja. Siivet ja raajat kiinnitetty haaraniiteillä ja vähän olen käyttänyt lasten vahakyniä ja omaa tussia.

Tämän joulukalenterin aika monessa askartelussa on käytetty kirjan sivuja: J.V.Snellmanin elämä ja filosofia. Enkelin kasvot on myös kirjasta eli tuossa komeilee itse Snellman. Kirjan sivuja on ahkerasta käytöstä huolimatta vielä reilusti jäljellä, joten kalenteri on luvassa myös ensi jouluna. Toivottavasti tästä kalenterista oli iloa ja ideoita. Minusta ainakin tämän tekeminen oli mukavaa. Vaikka päätinkin tehdä tämän blogikalenterin vasta marraskuun viimeisenä päivänä. Nyt on sentään melkein vuosi aikaa valmistautua seuraavaan.

Nyt istuu Tyyne sylissä ja katsoo enkeliä ja huutaa: Noi on äiti tehnyt, noi on äiti tehnyt. Tolla on kusat jalassa. Ne on isin kusat. Isin kusat on tolla jalassa. Toivo leikkaa saksilla omaa joulukalenteria silpuksi. Mies tekee kinkulle jotain ja minä menen seuraavaksi pesemään hampaat.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua kaikille!

Kusat = sukat