Heräsin aikaisin eikä ollut kuin peukalon tyvinivel kipeä, joten hyvin lähti tämä päivä rullaamaan :) Sainkin taas paljon tehtyä. Tosi paljon.

Koska eilen ostin tylsän värisiä lankoja, mun oli pakko aloittaa tekemään jotain vanhoista langanlopuistaa, joissa oli edes vähän väriä. Illalla pengoin jämälankakoria ja valitsin sieltä toisiinsa sopivia värejä ja aloin virkkaamaan isoäidin neliöitä. En vielä tiedä teenkö niistä liivin, puseron vai tyynynpäällisen. Puseroa mun on pitkään tehnyt mieli,  mutta noi värit kävisi myös tyynynpäälliseen. Mutta jos oikein innostun teen kummankin. Mun neliöissä ei ole kuin kolme kerrosta tällä hetkellä, mutta kerroksia on helppo lisätä jälkeenpäin. Eilen illalla aloitin ja koko aamupäivän jatkoin. 

Sohvalla oli sitten melkoinen kaaos noista neliölangoista. Eikä ne mahdu mun lankakoriin, joten täytyi tehdä niille säilytyspussi. Meillä ei voi jättää lankoja sohvalle lojumaan kun toinen kissa vie ne sieltä varmasti ja saa kerän sellaiseen solmuun, ettei sillä tee sen jälkeen enää mitään. Näin on käynyt usein. Välillä mä työnnän keskeneräiset neuleet sohvatyynyjen alle, mutta tällaista lankamäärää ei viitsi sinne tunkea. Kerran kun yksi neule oli ollut tyynyjen välissä puoli vuotta mies sanoi, että voisitko tehdä sen jo valmiiksi. Aika kärsivällinen oli kun kommentti tuli vasta puolen vuoden jälkeen. Tähän se sanoo varmaan, että oli yli vuoden.

Säilytyspussin tein pellavakankaasta ja vuorasin puuvillalla. Vuorikangas on kaupassa ollut pussilakana. Ostin sen kauniin kankaan takia ja ompelin verhot. Nyt se on taas uudenlaisessa käytössä. Pitsi ja nappi perintökalleuksia.

Eipä nuokaan langat niin värikkäiltä näytä! Punaista siellä on ja ruskeaa, vihreää ja mustaa. Oikea värikimara!

Muutakin ompelin. Eilen leikkasin kaksi mekkoa samalla kaavalla, joista toisen tein valmiiksi. Olisin varmaan ehtinyt toisenkin - oli tosi yksinkertainen malli - mutta ei ollut sopivan väristä lankaa. Tämä kangas on Marimekon Fandango. Kuvassa näkyy vain yläosa. Alaosa on hiukan levenevä ja ylttää puoleen sääreen. Alun perin mun oli tarkoitus päällystää tällä kankaalla muutama pikkutuoli, mutta ei tämä oikein sopinutkaan meidän kodin sisutukseen.

Muut ompelukset olivat raidallinen tyynynpäällinen, samanlainen kuin täällä on kuvassa ja kahteen retkijakkaraan uudet päälliset. Kankaana on myös Marimekkoa, tällä kertaa Kivet-kuosia.

Ja tänään oli pakko kaivaa esille Painonvartijoiden pistetaulukko kun tarvetta sille on. Leikkasin tuon mekon kaavalla, jolla olen tehnyt jo aiemminkin jotain, mutta huomasin sovittaessa, että olipa pinkee. Mahtui sentään päälle, mutta olisi voinut olla vähän väljempi. Nyt siis taas motivaatiota tuli lisää kun pitää mahtua tuohon mekkoon ja Marimekon kangas on sen verran arvokas, ettei sitä kannata haaskata.

Tänään siis meillä oli ruokalistalla linssi-porkkanakeittoa. Mä en kuullottanut porkkanoita enkä sipuleita öljyssä, mutta hyvää oli. Ja sitä saa syödä vielä huomennakin.