Kiitos paljon kommenteista. Raskas viikonloppu on nyt takana. Siitä selvisin kun on onneksi ystävät ja sukulaiset, oma perhe ja tärkeä ja rakas veli. Ja etenkin onneksi on nuo lapset, jotka pitävät elämässä välillä vähän turhankin kovaa vauhtia.

Ja se nuorempi lapsi on huomenna keskiviikkona jo kuukauden ikäinen. Voi voi. Ja ennen kuin huomaankaan se pääsee ripille.

IMG_1558.jpg picture by pupupossu

Mutta jos nyt ensin yrittäisin järjestää ne ristiäiset. Päivämäärä on jo sovittu ja kellonaika. Kummit on selvillä. Kastemekko valmiina. Nimi tiedossa. Kynttilänjalkakin on jo hankittu hyvissä ajoin. Samanlainen kuin Toivolla, mutta tietty oma sinne omaan muistojen laatikkoon. Eikä se tällä kertaa aiheuttanut harmaita hiuksia - kuten edellisellä kerralla. Tarjoilu on vielä miettimättä. Kukat tilaamatta. Mutta apua on nyt tarjottu niin monelta taholta, että saatan itse vain lepäillä ja katsoa kun muut järjestää, leipoo ja laittaa, siivoaa ja puunaa, raataa ja kiillottaa hopeita.

IMG_1552.jpg picture by pupupossu

Vauvalla oli tänään yksikuukautisneuvola. Painoa on nyt 4975 g ja pituutta 55 cm. Painoa on tullut kuukaudessa 1,8 kg ja neuvolan täti neuvoikin tyttöä syömään hiukan vähemmän. Painokäyrä menee siis tämänkin vauvan kohdalla kohtisuoraan eli ei ollenkaan tasaisesti käyrällä. Vaan onhan se kiva, että maitoa riittää ja vauva kasvaa. Toki olisi mukava, että sitä maitoa tulisi vauvan imiessä vain siitä rinnasta mistä imetän. Tai että sitä tulisi yleensäkin vain silloin kun imetän.

Silmät on vauvalla pari päivää rähmineet ja saatiin resepti silmätippoihin. Tuo taitaa olla vauvoilla ihan yleistä. Muuten kaikki onkin ihan kunnossa.

Niin ja ensimmäiset hymytkin on jo nähty. Pitäisi nyt päivystää kameran kanssa, jotta saataisiin niitä ikuistettua.

vauva.jpg picture by pupupossu