Kiitos paljon kommenteista. Uusimpiin ja vanhempiin tulleista.

Kriikunat ovat kuin pieniä luumuja. Viinirypäleen kokoisia. Ja hyviä.

Yritän ottaa pihasta jossain vaiheessa kokonaiskuvaa. Pieni huono kamera vaan estää mitään hyvää ja tarkkaa otosta. Mutta kokeillaan.

Johonkin muuhunkin piti vastata, mutta enpä tietenkään enää muista mihin. Jos sitten ensi kerralla. 

Aloitettiin tällä viikolla Toivon kanssa perhekerhossa käynti. Kivahan sinne oli mennä ja Toivokin oli pienien alkukankeuksien jälkeen innoissaan. Poislähtökin sujui ilman kohtausta. Vaikka Toivo oli väsynyt. Mutta kun houkuttimena oli kerhossa puhumassa olleen poliisin auto pihalla. Ja ne auton siniset valot.

Minäkin opin, että jos poliisiauton katolla palaa punainen valo, niin silloin pitää pysähtyä. Mietinkin, että olenko usein jättänyt pysähtymättä kun en tätä ole aiemmin tiennyt. Toisaalta ne autot, millä olen elämäni aikana ajanut, eivät ole kulkeneet niin kovaa, että olisin sitä punaista valoa näyttänyttä poliisia karkuun päässyt. Joten ilmeiseti minulle ei ole sitä näytetty.

Opin myös sen, että jalkakäytävällä jalankulkijan pitää kulkea oikeaa tai vasenta reunaa. Minä olen luullut aina, että vain oikeaa reunaa. Nyt laajeni liikkuminen kummasti!

Samana kerhopäivänä minulla oli verikokeita terveyskeskuksessa. Ennen sinne menoa piipahdettiin lähimarketissa. Ja lankesin. Ne uudet Muumiastiat. En voinut olla ostamatta. Sen kannun vielä haluan ja olenkin jo joulupukille asiasta maininnut. Samalla kaivelin kaupan lankalaarin pohjalta viimeisen kelaisen Isoveljen.

isovelijamuumit.jpg picture by pupupossu

Kaupassa Toivo viimeinkin sai sen odotetun tahtokohtauksen. Tällä ketaa ei olisi halunnut poistua pyyheosastolta.  Ja tämän jälkeen jouduin vielä raahaamaan raukan sinne terveyskeskukseen, missä itku tuli kun äitiä piikitettiin.

Tiistai oli muutenkin aika rankka päivä. Päiväunille meno oli vaikeaa ja unet lyhyet. Liikaa oli väsyneelle uutta samalle päivälle. Tuon jälkeen ollaan oltu ihan kotosalla.

Aika paljon olen neulonut pikku juttuja viime aikoina. Valmistunut on Toivolle syyshattu ja lapaset. Kesken on Toivon sukat ja oma pihatyöhattu. Langat on kaivettu jo valmiiksi Toivon toiselle hatulle ja lapasille, vauvan lapasille ja sukille, parille omalle myssylle. Nyt teen näitä pieniä ja tarpeeseen tulevia neuleita, vaikka ihan muuta tekisi mieli neuloa. Toisaalta nämä valmistuvat nopeasti ja se on kiva.

Muistankohan ihan oikein, että jossain vaiheessa blogeissa kiersi meemi, missä esiteltiin käsilaukun sisältöä? No, kiersi tai ei. En aio kuitenkaan esitellä oman laukkuni sisältöä. En kuvin enkä sanoin. Siinä ei ole mitään mielenkiintoista tai erikoista. Mutta kuvan pistän Toivon käsilaukun sisällöstä. Harvan laukusta löytyy ainoastaan traktoreita ja pikkuautoja.

toivonlaukku.jpg picture by pupupossu