Viime päivinä ja viikkoina on pihalla tehty koko ajan jotain. Mies on siirrellyt kiviä ja kasveja talon ympäriltä huomenna alkavan salaojaremontin tieltä. Minä lähinnä kitkenyt ja patsastellut ja rakennellut hiekkalaatikon aluetta. Se alkaa olla jo pikkuista vailla valmis. Sain vielä jatkoidean tuota tehdessä kasvimaan polkujen laatoittamiseen. Se taitaa jäädä ensi kesään leikkimökin rakentamisen kaveriksi. Höh. Miksiköhän sitä pitää olla koko ajan suunnitteilla isoja ja suuruudenhulluja ideoita. Miksei riitä se, että istuttaa muutaman kukan sinne tänne. Hiekkalaatikkoalueen jälkeen siirryn kai pohjustamaan tulevan leikkimökin paikkaa. Tai sitten saatan loppuun syksyllä aloitetun puron.

Kasvimaalle jäi perennojen siirtämisen jälkeen sen verran tilaa, että sain pussillisen sipuleja istutettua eilen. Yhteen nurkkaan mahtuu vielä herneet. Huomenna menen torilta ostamaan pari tomaattia ja persiljan sekä Toivon repimän kesäkurpitsan tilalle uuden. Lähipuutarhalla käynniltä tarttui mukaan muutama koivuangervo entisten seuraksi ja hauska valkovihreä oregano.

IMG_7697-1.jpg picture by pupupossu

Äitienpäivälahjaksi saatu jalosyreeni Moskovan kaunotar on vielä istuttamatta, mutta kukkii kauniisti.

IMG_7696.jpg picture by pupupossu

Kitkiessä tein löydön. Useampi vuosi sitten ostin vahingossa törkeän hintaisen perennan nimeltään himalajanjalkalehti Podophyllum hexandrum. Se ei ole kukkinut vielä kertaakaan, mutta tänä vuonna siinä oli pari kukkaa. Ei kovin kummoisia nuo kukat, lehdistö on kyllä kiva ja näyttävä.

IMG_7636.jpg picture by pupupossu

Toinen erikoisuus pihalla on höyhenpensas Fothergilla major 'Velho'. Taisin esitellä sen ainoaa kukkaa jo viime vuonna. Mutta tänä vuonnapa kukkia on jo kaksi. Pensas on hidaskasvuinen ja vielä kamalan pieni. Eikä kasvuun auta sekään, että annetaan pupujen syödä se joka talvi. Jospa tänä syksynä muistettaisiin suojata myös tuo.

IMG_7702.jpg picture by pupupossu

Tässä nämä erikoisimmat kukkiva tällä hetkellä. Komein kukinta lienee kai tällä hetkellä syreeneissä, vuorikaunokeissa ja pergolaan istutetuissa alppikärhöissä.

IMG_7703.jpg picture by pupupossu

Huomenna aamulla kello seitsemän aloittaa pihalla kaivinkone. Tähän asti onkin kaikki pihatyöt hoidettu käsivoimin lapiolla.