Kävin ulkosalla kuvaamassa helmiä. Huomasin, että ruusut ovat täynnä kukkia. Ihania. Taustalla näkyy meidän pojan vaaleanpunainen uima-allas.

ruusut.jpg picture by pupupossu

Viime kevättalvella minulta hajosi yhdet helmet perhekerhon lattialle ja vasta nyt sain aikaiseksi korjata ne. Samat kovan onnen helmet ovat jo kerran aikaisemmin levähtäneet lattialle. Silloin oli veljeni häät. Suurin osa helmistä taisi jäädä hääpaikan lattialle, mutta kyllä nämä ihan hyvän pituiset ovat edelleen.

Samalla kun korjasin yhdet, innostuin tekemään rannekoruja helmistä. Ostin viime viikonloppuna silikoninauhaa Iitin Värikahvilan puodista ja sitä käytin näihin kaikkiin. En tiedä sen kestävyydestä, mutta olettaisin, että on hyvää kun sitä korutarkoitukseen myytiin.

helmet3.jpg picture by pupupossu

Suurin osa näissä käytetyistä helmistä on ostettu kirpputorilta 90-luvun alussa. Osassa koruista on vanhasta hajonneesta Aarikan kaulanauhasta helmiä. Osa helmistä on askarteluliikkeestä ostettuja ja jopa melko uusia - korkeintaan kahden vuoden takaa. Kaikki helmet puisia - muutamaa yksittäistä kappaletta lukuun ottamatta.

helmet4.jpg picture by pupupossu

Kaikissa Aarikan helmiä. Sen lisäksi keskimmäisessä askarteluliikkeestä ostettuja ja etummaisessa kirpparihelmiä.

helmet1.jpg picture by pupupossu

Oranssi ja keltainen rannekoru askarteluliikkeen helmistä. Etummaisessa kirpparihelmiä, jo vuosia sitten hajonneen kaksitoistavuotislahjahelminauhan helmiä (muovisia, mutta erittäin muistorikkaita) sekä iso helmi on pähkinä.

helmet5.jpg picture by pupupossu

Kaikki kirpputorihelmiä.

helmet2.jpg picture by pupupossu

Etummaisessa huonosti näkyvässä kaulakorussa on vanhan hajonneen helminauhan sekä Aarikan korun helmet. Tämä koru tehty Aarikan helminauhan kuminauhaan. Takimmainen vielä huonommin näkyvä kaulakoru on vuosia käytössä ollut ja jo kaksi kertaa korjattu. Siinä kirpputorihelmiä sekä vanhasta kukka-amppelista helmiä.

Tykkään tykkään tykkään näistä puuhelmikoruista. Seuraavaksi olisi tarkoitus ostaa nahka- tai vahanauhaa ja tehdä muutama riipus. Osa näistä koruista jää itselle, osa menee joulupukin konttiin ja pari menee blogiarvontapalkinnoksi - kun sellainenkin on suunnitteilla järjestää.

Ja sitten yleisön pyynnöstä. Tämä piti kuvata jo silloin kun siitä kerroin, mutta laiskuus iski. Marimekon laukku nimeltänsä Merimies. Väri on ruskea, jos sitä ei kuvasta erota. Ennestään omistan jo kaksi Marimekkoa. Sen mikä on melkein kaikilla eli mustan Olkalaukun ja toinen on samaa mallia kuin esim. Kulo, mutta musta-valkoisella Varvunraitakankaalla. Tämä on sitten se kallein, mutta niin ihana. Näin tämänlaisen tai vastaavan raskaana ollessani eräällä naisella ja ajattelin, että tuollaisen haluan kun on niin iso ja hyvänmallinen. Menisi hyvin hoitolaukustakin. Eikä vaan vastaan tullut missään ennen kuin nyt. Siksi ostin heti ja miettimättä. Haaveiden laukun.

Hoitolaukkuna menee edelleenkin, vaikkei Toivo mikään vauva enää ole. Tavaraa on kuitenkin aina vaan enemmän mukana kun jossain käy. Vauvalle riitti vaipat ja nunnut. Nyt pitää olla vaipat, nunnut, ruoat, lelut, vaatteet. Joten kassi tuli myös tarpeeseen :D

laukku.jpg picture by pupupossu