Helpoksi automatkaneuleeksi otin reissulle mukaan Lacy Baktus -huivin. Sitähän en autossa neulonut senttiäkään kun sukkien teossa meni sen verran paljon aikaa. Mutta laivamatkalla aloitin tämän ja loppuun saatoin kotona.

Kerrankin tein jotain mitä kaikki muutkin tekevät noin suunnilleen silloin kun ne muutkin tekevät. Yleensä kaikki mitä muut tekevät on tehty muilta jo vuosi tai kaksi ennen kuin minä teen. Nyt olin ajassa mukana. Ainakin melkein.

lacybaktus2.jpg picture by pupupossu

Lacy Baktus

Lanka: Noro Silk Garden. 45% silkki, 45% mohair, 10% villa. Kulutus 150 g.

Puikot no 4.

Ohje: Lacy Baktus.

Tässä on heti pakko tehdä pari noloa tunnustusta. Nolo numero 1. En ymmärtänyt ohjetta. Olen neulonut englanniksi usein ennenkin ja vaikeampia, mutta jostain syystä ohje meni yli hilseen. En jaksanut sitä kuitenkaan sekuntia kauempaa murehtia tai edes yrittää ymmärtää ohjetta, vaan ajattelin, että ei tuollaisen huivin neulomiseen ilman ohjetta tarvitse olla mikään ruudinkeksijä. Ainaoikein ja lisäys sopivin välein (tässä joka kuudes kerros) ja sitten kun huivilla on tarpeeksi mittaa niin vähennys samoin välein. Ja reikäkerros (lk, 2 o yhteen) sekaan sopivin välein (joka 12. kerros). Ja hyvä tuli.

Nolo numero 2 on se, että jopa näin yksinkertaisessa neuleessa tein virheitä ja jouduin purkamaan. Lähinnä se, että reikäkerros tuli väärään väliin ja se ärsytti niin paljon, että purkaa piti. Jos muita virheitä tuli, ne jäivät huomaamatta ja purkamatta.

Huivi on iso ja tarkoitettu talveksi pihallaseisoskeluhuiviksi. Siihen juuri sopivan kokoinen, kiertyy kivasti pari kertaa kaulan ympärille. Tykkään kovasti.

lacybaktus1.jpg picture by pupupossu

Eilen meillä kävi kylässä pari työkaveria. Toinen oli lomalla ja toinen äitiyslomalla eli vauva oli mukana. Toivo oli erittäin kiinnostunut vauvasta ja koska vauvalla oli tutti, kävi Toivo hakemassa oman tuttinsa jostain ja juoksenteli tutti suussa hetken aikaa. Se tuntui hassulta, koska Toivo ei ole ikinä tuttia käyttänyt. Mutta kun vauvallakin oli.

Illalla taas miehen veli kävi auttamassa tikkaiden laitossa ja öljysäiliön sisälle viemisessä ja Toivon serkkutytöt olivat mukana. Meillä oli niin hirveä meininki illalla kun nuo juoksivat, huusivat, kikattivat ja nauroivat, että luulin Toivon nukkumaan menon olevan aivan mahdotonta. Mutta ei onneksi. Meillä kun ei tällaiseen olla vielä totuttu, niin se taitaakin olla se äiti, joka käy metelistä ylikierroksilla.