Tiskirättien lisäksi jotkut onnelliset (?) saivat muuta itse tehtyä. Huovuttamalla, ommellen ja neulomalla valmistunutta seuraavassa.

merinojasilkkihuivipappilanmummo-1.jpg picture by pupupossu

Huovutettu huivi

Huivin pohjana on musta silkkisifonki, päälle on huovutettu sinistä ja mustaa merinovillaa. Vaikka on ohut, niin silti lämmin. Testattu on vastaavanlaisia. Tämä meni Pappilan Mummolle.

merinojasilkkihuivipappilanmummolle.jpg picture by pupupossu

neulepussijasydn.jpg picture by pupupossu

Kässäpussi

Sama malli kuin edelliset kässäpussiompelukset. Sivujen koko 15 x 15. Näin jälkikäteen olen huomannut, että saisi olla hiukan isompia nuo pussukat, mutta kyllä tähänkin jotain mahtuu. Ulkokuori kirpputorilta ostettua tuntemattomasta materiaalista tehtyä pöytäliinaa, sisäpuoli Eurokankaan puuvillaa. Huovutettu sydänkoriste kiinnitetty käsin. Sydämen sisällä on rautalanka, joten se saattaa vääntyä käytössä. Ystävälle meni tämä. Ja ohjeet sydämen poistamisesta sen vääntyessä.

neulepussiaukinooran.jpg picture by pupupossu

sukattuulin.jpg picture by pupupossu

Sukat

Lanka: Novita Nalle. Kulutus 80 g.

Puikot no 3.

Ohje: Hepsin sukat.

sukattuulinkanta.jpg picture by pupupossu

Nämä menivät Toivon kummitädille, joka kävi tänään leikkauttamassa vanhojenpäivätanssipukukankaan. Sukat eivät tule kuitenkaan käyttöön vanhojen päivänä. Malli oli kiva ja helppo tehdä. Kovasti haluaisin itsellekin nyt harmaita sukkia ja melkein ei tehnyt mieli antaa näitä pois. Oma hinku harmaisiin sukkiin oli vain toinen syy, miksi mietin, että annanko lahjaksi. Toinen syy oli vuosituhannen rumimmat kantapäät. Ehkä kaikkein rumimmat ikinä tekemäni. Annoin lahjaksi kuitenkin. Vaikka vähän hävetti sukkia pakettiin laittaessa. Ja tänään niistä puhuessa.

lumisonjalle1.jpg picture by pupupossu

Lumi-huivi

Lanka: Drops Alpakka. 100% alpakka. Kulutus 120 g.

Puikot no 5.

Ohje: Ullaneule/Lumi-huivi.

lumisonjalle2.jpg picture by pupupossu

Yllätin itseni ja neuloin pienen ajan sisällä jo toisen samanlaisen huivin. Tällä kertaa oikean värisestä langasta :) Ja ensimmäistä kertaa pitsiaddeilla ja olipa juhlaa neuloa tuota pitsineuleosuutta niillä. Huivi meni kummitytölle.

lapasetmarkolleeihyvkuvatmkn.jpg picture by pupupossu

Lapaset

Lanka: Gedifra Charme. 51% villa, 49% akryyli. Kulutus 60 g.

Puikot no 4.5.

Ohje: Perustavislapanen. Koko mies. 32 silmukkaa. Resori 20 krs. Peukalokiilaan lisäykset 4x2 joka 4. krs.

Olihan tuskaa näiden neulominen. Aloitin lapaset varmaan viisi kertaa ja joka kerta pääsin yli peukalokiilan kunnes huomasin lapasen olevan milloin liian iso, välillä liian pieni ja kerran ainakin aivan liian ruma resori. Huh. Ja kun en mitenkään pidä tällaisten tavallisten lapasten (tai sukkien tai pipojen tai huivien tai minkään) neulomisesta. Vaikka paksuilla puikoilla ja langalla olisi kaiken järjen mukaan valmistumisen pitänyt olla nopeaa, niin ei kuitenkaan ollut.

lapasetmarkollehuonompikuva.jpg picture by pupupossu

En lupaa, ettenkö ikinä enää tekisi tavisperusjuttuja, mutta en ainakaan hetkeen. Enkä ainakaan enää lahjaksi. Lapaset menivät veljelle ja valmistuivat kuitenkin ajoissa aatonaattona.

***

Anulle kiitos vinkistä miten ne lapsivedet saa menemään :D Kokeillaan.

Maajolle kiitos myös varoituksesta lapsimäärän ja lelumäärän kasvaessa. Tosin meillä on tilanne se, ettei ole noita isovanhempia saati sitten isoisovanhempia tai muitakaan lahjoja runsain rantein jakelevia sukulaisia. Kummit on ja joitain ystäviä, mutta siltä suunnalta ei onneksi ole kassikaupalla meille lahjoja tullut. Lahjamäärää pitäisi yrittää rajoittaa omalla itsehillinnällä, mitä minulla on aika niukasti. Tai siis sitä ei ole lainkaan :)

Muutenkin kiitos kommenteista.