Koko kesän kehuskelin maalanneeni huonekaluja ynnä muuta. Jonkin verran olen maalattuja jo esitellyt, mutta vielä on jäljellä uusittuja huonekaluja, joita en ole vielä blogannut.

Nyt olisi vuorossa tuvan uudistukset. Maalatut ja vähän muutakin uutta. Maalina sama vesiohenteinen Helmi kalustemaali kuin aikaisemminkin. Minun suosikki. Tosin tämä kori on maalattu spray-maalilla.

Kaivoin ohuet perintöpuuvillat laatikosta ja laitoin pölyttymään lasipurkkiin. Minun ei varmasti ikinä tule virkattua mitään noista ohuista langoista, mutta joskus niitä tarvitsee johonkin muuhun ja nyt ovat siinä sopivasti tarjolla.

Pari kirpputorilta hankittua tuolia sai vaaleanpunaisen kuorrutuksen. Istuimet olen päällystänyt jo keväällä.

Vaaleanpunaisella maalasin myös kirpparilta ostetun vanhan matkalaukun. Sisältä se on maalattu valkoisella. Alle on kiinnitetty pyörät. Laukkua on hiottu kuluneeksi sen lisäksi, että maalasin sen tarkoituksella vähän hutaisten. Laukku oli koko kesän pihamökissä kun en saanut alkuun revittyä sisällä olleita repaleisia papereita pois. Sinne ehti jo ampiainenkin tehdä pesän. Nyt se pitää sisällään askartelutarvikkeita minun ja lasten yhteiskäyttöön.

 

Perittiin jokunen vuosi sitten lipasto, jota yritettiin lahjoittaa ja myydä kirpputorilla. Välillä se oli meillä keittiössä käytössä, suurimman osan ajasta se vietti autotallissa. Lipasto oli jotenkin sympaattisen mallinen enkä oikein tiennyt haluanko pitää sen vai en. Viilupinnoitettu epämääräisen ruskea väri ei ollut minusta kiva. 

Keksin tänä kesänä, että maalaan sen ja laitan leikkimökkiin. Mutta siitä tuli maalattuna (ja kuluneeksi hiottuna) niin kiva, ettei sitä raaskinut mökkiin laittaa. Se on tarkoitettu Tyynen tulevaan huoneeseen, mutta siihen asti olkoon tuvan nurkassa säilytysapuna.

Vitriini oli oikea teippaajan painajainen. Varsinkin tällaisen huolimattoman teippaajan. Mutta teipattua sain. Sen jälkeen siitä tuli maalaajan painajainen. Tarvitsi päälleen neljä kerrosta maalia ennen kuin mahonginpunainen sävy peittyi kunnolla. Sen lisäksi noita sisäosia oli hankala maalata jäykistetyllä ranteella. Muutamaan kohtaan tarvitsin miehen apua, koska en uskaltanut vasemmalla kädellä kokeilla. Myös vitriiniä on hiottu ja rapsuteltu kuluneen näköisesti enemmänkin ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Tupaa on uudistettu muutenkin. Uusi takka tuli - sen eteen tarvitsee vielä laittaa laatat. Tapetit on revitty osasta seiniä. Ja niistäkin osin vain ne tapetit, mitkä lähtivät suosiolla irti. Osassa seiniä on vielä vanhat tapetita ja siitä syystä, kun seinät menevät kokonaan uusiksi ensi kesänä. Uudet tapetitkin laitetaan vasta ensi kesänä tai syksynä, joten vähän eksoottista on meillä joillakin kohdin. Tykkään kyllä tästäkin mallista. Sopii hyvin kuluneeksi rapsuteltujen huonekalujen taustaksi.

Muutamat syysvalot olen laittanut ja enkelivalot myös, vaikken niitä vielä ole kovin paljoa  päällä pitänyt.

Vietän nyt tosi paljon aikaa tuvassa sohvan nurkassa istuen ja on kiva kun kaikki on suunnilleen paikallaan. Koska tätä kaikkea katselen nyt suurimman osan valveillaoloajasta.

Vaikka on mennyt vasta muutama päivä kainalosauvakävellessä ja nekin matkat ovat olleet tosi lyhyitä, on kainalot mustelmilla ja kovin kipeät. Ensimmäisen kerran vuorasin sauvat ohuella superlonilla ja trikoolla. Oli paksut ja hankalat, mutta kerrokset peittivät samalla sen kestohajun, mikä niissä sauvoissa oli. Sen jälkeen olenkin älynnyt ensin haistaa niitä sauvoja ennen kuin suostun lainaamaan. Viimeksi pidin kainalon ja sauvan välissä pyyhettä - oli hankala ja putoili koko ajan. Nyt tuunasin sauvat virkkaamalla.

Kainalosauvojen suojat/pehmikkeet

Lanka: Novita Isoveli. Kulutus 80 g.

Koukku no 5.

Ohje: Virkattu kiinteillä silmukoilla mittojen mukaan.

Nämä valmistuivat tänään aamupalan ja lounaan välissä. Kiinnitin ne ompelemalla, mutta jätin langan pään siten, että ne saa irti ja pesuun tarvittaessa ja varastoon vielä siltä varalta, että vielä joskus joudun kainalosauvoihin turvautumaan.