Viikonloppuna juhlittiin. Lauantaina synttäreitä ja sunnuntaina tietenkin äitienpäivää. Täytin pyöreitä ja etukäteen olin suunnitellut jos jonkinlaista synttäreiden varalle: mieletöntä meininkiä, sikabileet, laskuvarjohyppyä, ulkomaanmatkaa. Vaan toteuttamatta jäi.

Kakun leivoin kuitenkin ja veljen perhe kävi kahvilla. Samoin hyvä ystävä, joka käy joka vuosi. Eli yksi varma vieras on synttäreillä täytin mitä tahansa.

Juhlitaan sitten viisikymppisiä oikein kunnolla. Laitankin tähän muisiin, mihin kaikkeen täytyy silloin varautua ja mitä tarvitsee etukäteen hankkia :D Hakea halpaa viinaa Virosta, järjestää kunnon juhlat, ostaa shampanjalaseja, vuokrata karaokelaitteet, laskuvarjohyppy, matka toiselle puolelle maapalloa, värjätä hiuksista harmaat, opetella uusi kakun resepti.

IMG_7346.jpg picture by pupupossu

Meillä on ollut melkein aina viimeisen kymmenen vuoden aikana tarjolla samalla ohjeella tehty kakku. Hyvä se on, mutta voisi sitä joskus muutakin kokeilla. Se on suklaakakku, täytteenä banaania ja seosta, jossa on vispikermaa, tuorejuustoa, sokeria, suklaalevystä isoja murusia. Päällä kermavaahtoa ja koristeet, joihin en tälläkään kertaa jaksanut panostaa. Kuvan kakusta on jäljellä enää rasvainen kakkupaperi.

Lauantaiaamuna ennen vieraiden saapumista kävimme Toivon kanssa hoitamassa lupaamamme velvollisuuden. Oman kunnan jokakeväinen juhlaviikko huipentuu lauantain toritapahtumaan ja siellä paikallisen Missiokaupan muotinäytökseen. Hiukan oli sekaannusta, kun en enää muistanut tähän luvanneeni mennä ja olin jo kutsunut vieraita. Onneksi muotinäytös oli aamulla ja juuri ehdittiin siellä käväistä. Oli ehkä ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun tällä vartalolla pääsee kävelemään pitkin catwalkia :O)

IMG_7338.jpg picture by pupupossu

Tapahtuman juonsi Remu ja oli hauska kuulla kommentit meidän esiintymisestä. Esiintymispalkkioksi sain ottaa Toivolle pari vaatetta eli hatun ja farkkutakin mitkä poika esitteli.

IMG_7336-1.jpg picture by pupupossu

Äitienpäivän vietin sitten suurimmaksi osaksi vain syöden ja nukkuen. Kovasti väsytti. Liekö tämä kaksi viikkoa kestänyt flunssa, joka näyttää taas tänään muuttuneen pahemmaksi, syynä siihen. Toisaalta oli kyllä kiva maata sängynpohjalla rauhassa (ainakin melkein) pitkästä aikaa. Käytiin toki äitiä katsomassa terveyskeskuksessa ja vietiin sinne televisio. Samalla reissulla käytiin miehen äidin haudalla. Oli oikein mukava päivä.Vaikka kivempi olisi, jos nuo äitienpäivän kyläpaikat olisi jotain nmuuta kuin terveyskeskus ja hautausmaa.

Ja sitten ne lahjat. Synttärilahjaksi sain Kalevalakorun Venla-käädyn ja äitienpäivälahjaksi toivomani jalosyreenin nimeltään Moskovan kaunotar. Puutarhaan sain myös kassillisen kivikkokasveja, japaninkellon ja yhden lahjan toimitus on kuulemma viikon päästä. Jännityksellä nyt odottelen.